Lesehelg! Førjulshelg :-)

Ukene siden jeg sist skrev lesehelgtråd raste avgårde før jeg rakk å merke det. Jobb, jobbreise, familieliv, oppfølging av barn og juleavslutninger. Et kjapt blikk innom bokelskere nå, og jeg ser at Jostein har vikariert på lesehelgtråden - noe jeg setter stor pris på :-) Takk, Jostein!

Jeg ser ellers at Jostein har startet en tråd om lydbøker på norsk. Det er en god ide å rette fokus mot norske lydbøker, så jeg håper at den tråden/debatten kan engasjere bokelskerne. Det er jo vi som er leserne, en del av målgruppen, og da bør vi kunne komme med konstruktive innspill ift lydbokutgivelser, hvordan lydbokordningene fungerer og hva vi ønsker. En fordel med å engasjere seg er mulig påvirkning av lydbokprodusentene/forlagene i retning av best mulig utvalg av lydbøker på norsk? Selv har jeg av flere grunner i årevis sverget til den engelskspråklige Audible-lydbokbutikken. Én viktig grunn til at jeg er Audible-abonnent er utvalget og en annen er prisen. Et engelskspråklig marked er naturligvis svært mange ganger større enn det norske, og det er lettere å få inntekter av å produsere engelskspråklige lydbøker. Jeg vil tro at norske lesere er villige til å betale litt mer for å få et bredt utvalg kvalitetslitteratur på norsk (med gode opplesere, vel å merke).

Mer enn lesing, så har det blitt podcast-lytting de siste ukene. Lettere å lytte til podcaster enn å lese sammenhengende når livet er lit hektisk - det opplever jeg akkurat nå. Har begynt på Murakami sin Kafka on the Shore. Men en papirbok jeg vil fremheve, og som jeg både bruker og leser for tiden, er Let's Preserve it. Denne "bibelen" fra 1970-tallet inneholder grunnoppskrifter på svært mange typer syltetøy, geleer, pickles, chutneys og det å konservere frukt og grønt på en naturlig måte. Noen julegaver har blitt produsert takket være denne konsise boken.

Bokelskere - hva leser dere, hva opplever dere, hva engasjerer dere? La oss gjerne høre fra deg.
Inntil videre: lev vel i og utenfor litteraturens verden.

En fin førjulshelg ønskes alle bokelskere!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Denne helgen leser jeg videre i Shantaram. Målet er å bli ferdig før jul. Har 500 sider igjen. Boka er bra og lettlest så det skal kunne gå :) Jeg har også lest Elsa Beskow sin bok om Smånissene. En nydelig liten bok som passer fint nå rett før jul.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Blitt litt lite lesing hittil i helga, besøk av to barnebarn så da blir det andre ting som gjelder. Har fortsatt et mobilitetsproblem, hatt en akillesoperasjon og null belastning i to måneder nå. Fortsatt en måned igjen, så det går tregt, også med juleforberedelsene, her i huset. Men nå er jeg igang med Ida Simons' bok Timen før midnatt og så blir det et daglig kapittel i Julemysteriet av Jostein Gaarder og litt julehefter. Så det er det hele, får ta det som det kommer. Jul blir det lell.
God helg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hyggelig å høre fra deg igjen :-)

Jeg leser for tiden The Lies of Locke Lamora, en fantasybok på godt over sju hundre sider, så dette blir trolig årets siste bok for min del. Leser den på engelsk, og den er ikke veldig lettlest så det tar litt tid! Men har endlig kommer inn i handlingen og begynner å bli ganske så oppslukt.

I lydbokverdenen hører jeg på My Husbands Wife, har en time igjen av den så blir nok ferdig i dag. Helt ok bok , men ikke stort mer enn det.

Ellers er helsa fremdeles skranten og livet litt småkjipt, menforsøker å gjøre det beste ut av det :-) og på fredag går turen til. portugal for å feire jul sammen med kjæresten, mine foreldre,søsken og tantebarn . Da vil dagsformen avgjøre hvor mye lesing det blir. Håper på en måte at det blir lite lesing for det betyr at formen er bra nok til å gjøre andre ting.. hehe

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helga har det blitt lite tid til lesing. Fredag gikk dagen med til å besøke Julebyen i Egersund, i dag har jeg og kona vært med en fin gjeng på tur for å drive med geocaching. Men jeg rekker hver dag gjennom et nytt kapittel i Julemysteriet og må innrømme at det er ikke lett å legge boka fra seg når kapittelet er slutt.. Koste meg også med myke pakker i uka som gikk og er nå i gang med flere myke pakker

I går rakk jeg også innom min lokale bokhandel. Jeg har hatt et gavekort liggende som jeg har glemt bort. Heldigvis var det gyldig fremdeles så jeg endte med tre nye bøker. Bøkene som ble med hjem var Julehistorier, en bok om krigshistoriske fotturer og en bok jeg har gledet meg veldig til å lese nemlig Homo

Satser på en stille og rolig uke med mye lesing og lite julestress :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her i gården er det typisk hektisk førjulstid - så det er lite lesing.
Men jeg leser nå og da noen sider i Familienpå Gilje, den er koselig, synes jeg. Artig å lese slike tidsbilder, så helt annerledes de hadde det :-)

Og så har jeg begynt på en ny lydbok: Vi ses i morgen av Tore Renberg er på tilbud hos Lydbokforlaget nå, bare 89 kroner. Den har jeg ikke lest før, men har hatt lyst til å lese lenge. Så i dag skal jeg si dere vaskefilla fikk svingt seg mens forfatterens herlige Stavangerdialekt malte opp et spennende persongalleri for meg! Jeg tror jeg kommer til å like denne boka kjempegodt!

Ønsker dere alle en fin adventshelg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

"Familien på Gilje" skal jeg lese i jula, etter tips fra annen bokelsker. Det aner meg at jeg kommer til å like den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er moro med julebord, slik som i går
Der vi gafla og mora oss, tår etter tår
Så med pledd og med stål-ande ligg eg i ro
Og har Kniven på strupen i sofaen no.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg ser på sport denne helgen (og svømming nesten hele uka), og har bare lest fanfiction så langt, men skal lese ferdig Nemi 13 - jentestreker og siden jeg jobber idag blir det muligens litt lesing i uteboka mi idag, Marlon Brando. Sist jeg leste i den var på mandag da vi var på vår månedlige handletur til Strömstad/Nordby/Svinesund. Jeg har 5 bøker til i denne serien; 'Paul Newman', 'Humphrey Bogart', 'Ingrid Bergman' (som jeg alle fire allerede har en kjøper til), 'Judy Garland' og 'Katherine Hepburn'.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Blir å lese en bok om kartenees historie, og det er jo litt spes----

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og plutselig er det helg igjen! Har gjort lite denne uka, hatt min femte og siste ferieuke. Litt lesing har jeg unnagjort, men er ikke mer enn halvveis i Eva Jolys ganske ferske Ulv I Fåreklær, om EU-sjefen Jean-Claude Juncker. Boka handler om hvordan han har vært en svært aktiv deltager i oppbyggingen av Luxembourg som skatteparadis, og hvilke metoder brukt.

Har ellers 7 uleste bøker liggende som venter på en leser. MEG! Henta ut 3 av dem fra Bokbadet her i Odda for den nette sum av 70 kroner, altså brukte bøker som er levert inn, hvorpå de selges videre for en symbolsk sum. Snadder alle 3! Og hvem veit, kanskje fins det øyegodt under et juletre også...?

Ei god leseuke ønskes alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Avsløres det metoder som vi småfolk arbeidsfolk kan bruke, hvis vi
føler for å opprette hvert vårt konkurrerende skatteparadis ?

Klart ulven må sy seg fåreklær, for å utnytte lammepelsene
som ellers bare blir liggende som ubrukte subsidier ...

ville virke lammende på hele næringen

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nei dessverre, det avsløres kun metoder som vi ordinære lønnsmottakere bare kan drømme om - hvis vi har lyst til å operer i gråsoner ller på feil side av loven. Har en midler nok funker det meste! Og ingen av dem på toppen av næringskjeden syr ulla si sjøl :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg selv bruker en tjeneste på nett som heter Outdrive der jeg høre engelske lydbøker som har veldig god kvalitet og er gode. Ellers kan jeg denne helgen endelig starte å lese den litteraturen jeg har lyst til og denne helgen har jeg lyst å lese I et speil i en gåte som jeg leser hvert år før jul. Ellers blir nok et par andre bøker også.

Ønsker alle en flott helg med lesning og god førjulshelg til alle sammen :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I pausene fra forberedelsene til både jul 2017 og det nye året 2018, skal fire allerede påbegynte bøker fullføres. Er i overraskende bra rute med juleforberedelsene, så det blir mer tid til lesing enn jeg hadde regnet med. Dermed håper jeg også å begynne på skriving av leseliste 2018. Hvorvidt jeg får bøker til jul, aner jeg ikke, men siden de fleste blant familie og venner kjenner til min sterke leselyst, vil det ikke overraske meg ;-) God førjulshelg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie