I boken Latin-Amerika av Arild Hvitfeldt står det om Sinchi Roca (Inca høvding som levde en gang mellom 1105 og 1230 tallet)
"Sinchi Roca - blir i alle versjoner betegnet som utpreget ukrigersk. For at dette ikke skal høres nedsettende, blir det noen steder tilføyet at han var en glimrende rytter, løper, hopper og kaster.."

Mitt spørsmål er: Hva slags dyr skulle denne glimrende "rytteren" ha ridd på i Peru området mellom år 1105 og 1230?

Dette gjør at kildematerialet og vurderingen av dette blir ganske tvilsomt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Uten å være skråsikker: Jeg vil anta at lamaen er dyret høvdingen red på. Lamaen har vært på kontinentet i 6-7000 år, og den fant seg etter hvert best til rette på høysletter, fjell og fjelldaler i vest. Den tåler i dag ei vekt på 40-50 kg, men kanskje den tålte mer den gang? Ser ikke for meg at verken inkaer eller andre stammer hadde mye fett på kroppen den gang da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendliesomniferum