Etter å ha lest mye "alvorlig litteratur" denne høsten, merker jeg nå behov for å lese noe av typen "feelgood", som dessuten på en eller annen måte har tilknytning til jul. Både romaner , noveller og korte julefortellinger er av interesse. Noen som har noe å anbefale ? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Min ultimate julebok. "Familien på Gilje" av Jonas Lie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

At jeg kunne glemme den, - jeg som til og med har Erik Werenskiolds illustrasjon av "Julelasset kommer fra byen" hengende på veggen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Tante Pose" av Gabriel Scott er jo ypperlig som julelektyre også, - ikke bare på film. Også vil jeg jo anbefale Levi Henriksens noveller, "Hjem til jul", - de er alle veldig rørende, mye "feelgood", men med sterke innslag av tristesse.
Ellers har jeg noen bøker som jeg for egen del forbinder med jul, men som egentlig ikke handler om jul, men de foregår i "gamle dager", med kanefart og ball: "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf og ungpikeboken "Paul og Lollik" av Dikken Zwilgmeyer, - med unggutten Paul som hovedperson :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Per Inge Torkelsen har skrevet så mangt, bl.a O Jul Med Din Vrede. Har du lest den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Gro-Anita RoensiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SKirsten LundEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TMads Leonard HolvikRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar SandTanteMamieKikkan HaugenGodemineFindusJulie StensethMorten MüllerSiljeDolly DuckNicolai Alexander StyveBjørg L.GroVannflaskeTine Sundal