Jeg er overrasket. Her sneik jeg meg inn i siste liten og feide de "gamle" klassikerne av banen. På et tidlig stadium hadde jeg et lite håp om at Frankenstein skulle seile opp og gå forbi (Den står i hylla, og jeg trenger nok litt ekstra motivasjon for å ta fatt på den), men så ble det altså Morante. Lest første gang for bortimot 40 år siden; det skal bli interessant å fornye bekjentskapet.

Som vanlig synes jeg leseperioden er for lang siden jeg er en standhaftig enboksleser. Men har fortsatt full forståelse for at folk har ulike lesevaner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Gratulerer!

Jeg leste Historien for 16-17 år siden. Nå skal jeg først lese forfatterheftet som fulgte med min utgave (Århundrets bibliotek). Ser at Morante var gift med Alberto Moravio.
Ettersom de har de samme fire bokstavene først i etternavnet, står Moravias Romerinnen (bokklubbutgave) ved siden av Historien. Bør vel lese den også.

Det er mulig å ha kortere leseperiode(r), men siden Historien er såpass lang, synes jeg at vi bør avsette minst fem uker til lesing og diskusjon. Hva mener andre deltakere?

Uansett mener jeg at vi kan bruke adventstida til å foreslå og velge neste bok (Nn7). Det er mulig å bruke litt av tida på slutten av Ev7-leseperioden (f.eks. fra 1. desember) til å bestemme oss for neste bok. Og så er vi klar til å starte ny felleslesing tidlig på nyåret (forslag: 08.01.2018).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

IngeborgAud- HelenBjørn BakkenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudRandiATine SundalPiippokattaNina GHanne Kvernmo RyeGro-Anita RoenGunillaHeidiCamillaRos-Mariknut erikTrineWenche VargasIngunn SKirsten LundReidun SvensliHarald KCatrine Olsen ArnesenSiv ÅrdalCaritaIreneleserBeathe SolbergAnne Beth Amdal VoldSigrid Blytt TøsdalKaren PatriciaIngeborg GTorill RevheimRoger MartinsenAnne-Stine Ruud HusevågEmil ChristiansenHilde H HelsethBård StøreNinaBerit RHilde Merete GjessingDina