Hvilke klassiske romaner kunne dere anbefalt? Jeg har lyst å lese noen klassike romaner som er gode, spennende eller kan være nyttig å lese. Jeg har selv tidligere lest Buddenbrooks av Thomas Mann og Trolldomsfjellet, Charles Dickens, Mark Twain og Moby Dick og noen andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Randi har gitt deg mange gode tips.
Jeg har lyst til å foreslå noen av de gode norske klassikerne også.

Jens Bjørneboe og Oscar Braaten er blant mine favoritter, og jeg synes også Knut Hamsun og Johan Bojer er gode.

Vi har hatt sterke, dyktige kvinner, som har skrevet utrolig gode romaner:
Amalie Skram anbefales virkelig.
Sigrid Undset bør du lese om du ikke har gjort det før. Og for ikke å forglemme Cora Sandel.

Til slutt må jeg nevne en av mine absolutte favoritter fra da jeg var helt ung - og det kjærlighetsforholdet går nok aldri helt over :-), nemlig Tatt av vinden av Margaret Mitchell. Den har alt; krig og kjærlighet, sterke kvinner og kjekke menn, i sørstatene i USA i borgerkrigstiden.

God lesing :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jens Bjørneboe og Amalie Skram Constance ring har jeg faktisk lest noe av. Utrolige dyktige forfatter. Hamsun har jeg lest Victoria. Men jeg kunne tenke meg å lese mer av alle disse tre da. Undset har kun lest utdrag av. Cora Sandel har jeg lest Kranes konditori. Men tatt av vind har jeg ikke lest og ingenting av Oscar Braaten eller Johan Bojer dette kan bli spennende. Tusen takk for gode tips. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er et stort spørsmål du stiller der som du nok kan få mange ulike svar på. Jeg synes det er kommet mange gode leseforslag på klassikere på tråden for valg av bok i lesesirkelen her inne.

Jeg har lest endel klassikere, og noen er en kraftanstrengelse å komme gjennom, men er verdt det, mens atter andre kun er for å krysse av at man har vært gjennom. Mens andre klassikere faktisk er ganske lettleste og fornøyelige. Vi er dessuten heldige som kan lese klassikere i oversatt versjon der det også kan foretas en språklig oppdatering i oversettelsen, det gjør det mye letter tilgjengelig.

Av det helt gamle kan jeg si at Odysseen er flott når man først kommer inn i den. Det er uvant med verseføtter, men om man kjenner litt til den greske mytologien blir det veldig spennende. (Radioteateret hadde en flott hørespillversjon for et års tid siden, som min mytologiintresserte tolvåring slukte)

Dekameronen er en tidlig novellesamling som er veldig lettlest og utrolig morsom.

Goethes Unge Wethers lidelser er også relativt lettlest, med mye hjerte og smerte, men helt klart leseverdig.

Jane Astins romaner er verdt å lese, de kan se ut som romantiske dameromaner, men Austin har et språk som er helt fantastisk.

Brontësøstrene har alle skrevet gode romaner, men min favoritt er Emily Brontës Wuthering higths som er en fantastisk roman med mørke undertoner.

Fra Frankrike så er Balzacs romaner lett tilgjengelige og verdt å lese, Flauberts Madamme Bovary er etter mitt syn en fantastisk roman som er evig aktuell.

Av de russiske klassikerne kan jeg anbefale både Tolstojs Anna Karenina og Dostojevskij Forbrytelse og straff, som er den lettest tilgjengelige av hans romaner. Den er en eksistensiell krimroman.

Jeg ble litt ivrig, derfor mange tips fra litt ulike tider og fra ulike land. Mange superlativer, men her snakker vi jo om det ypperste av det ypperste! Og enda er det fantastiske forfatter og bøker jeg ikke har nevnt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk for langt og godt svar :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Margrethe  HaugenHarald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn Sturød