Jeg støtter Kjell og Josteins gode forslag. Både Jane Austen og Wuthering Heights er uleste her. Selv ville jeg gjerne foreslå Edith Wharton - den første kvinnelige Pulitzer-prize-vinneren. Jeg har for mange år siden lest hennes Ethan Frome, House of Mirth og Age of Innocence og de gjorde sterkt inntrykk selv om jeg ikke husker så mye av handlingen nå. Imidlertid er bøkene hennes vanskelige å finne på norsk eller ikke utgitt. Etter litt googling ser jeg at Bokklubben har Samlagets utgave av Ethan Frome. Stort mye mer enn den på norsk er der ikke. Egentlig hadde jeg lyst til å foreslå House of Mirth, men det passer kanskje ikke? For var det sånn at alle bøker som leses i Lesesirkelen må være oversatt til norsk?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Hei,
du kan foreslå den boka du vil, bare den er i den kategorien det gjelder (nå: Eldre verdenslitteratur).
Dersom du vil nominere en bok, håper jeg du kan merke boktittelen med fet skrift eller legge inn en link til boka.

Jeg er faktisk ikke sikker på om vi har noen regel om at alle bøker som leses i Lesesirkelen må være oversatt til norsk (dansk/svensk?), men personlig synes jeg at det er en fordel at boken finnes på norsk (dansk/svensk).

Hva mener andre deltakere?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvorvidt lesesirkelen bare leser på norsk vet jeg ikke, men jeg ser at både Ethan Frome og Age of Innocence finnes på norsk. Selv har jeg ikke lest noe av Edith Wharton, så jeg synes det er et godt forslag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Eivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamie