ønsker meg noen tips om litt lettleste romantiske bøker:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 39 svar.

Jeg ser du skrev dette for ett år siden. Kanskje har du funnet mange nå?

Men hva er romantisk? Det kommer jo an på den enkelte. Jeg ville foreslått "Besettelse" av A.S.Byatt Her får du fortid og nåtid, folk som får hverandre og folk som ikke får hverandre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

harlequin seriene romantikk,prelude og silk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

xialou guos 'a concise chinese-english dictionary for lovers.' aa, den kjaerligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

lett lest og lett lest, jeg vet ikke hav du mener med lettleste kjærlighets bøker men. jeg tror ikke at du kommer til og bry deg om at den er lettlest eller ikke når du begynner og lese.. men hvis du vil ha noen tips så vil jeg si at je ble forelsket i Katarina von bredow... hun er helt rå.. og hun kan skrive.. det skal hun ha.. Nora roberts kanskje og "Den usynlige" av Mats Wahl vanligvis leser jeg ikke bøker av norske forfattere, noen kan faktisk være fengende

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mot Nordavinden er kort, lettlest og ikke klissete romantisk, så den anbefaler jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Austen er fantastisk, anbefales virkelig! Eller så mener jeg å huske at Hamsuns Victoria er ganske fin. Begynner å bli en stund siden jeg leste den da.

Her om dagen kom jeg over en liste over topp 20 av de beste romantiske bøkene, stemt fram av det britiske folk. Limer den inn her, så kanskje du får litt inspirasjon. :)

1 Wuthering Heights Emily Brontë, 1847

2 Pride and Prejudice Jane Austen, 1813

3 Romeo and Juliet William Shakespeare, 1597

4 Jane Eyre Charlotte Brontë, 1847

5 Gone with the Wind Margaret Mitchell, 1936

6 The English Patient Michael Ondaatje, 1992

7 Rebecca Daphne du Maurier, 1938

8 Doctor Zhivago Boris Pasternak, 1957

9 Lady Chatterley's Lover DH Lawrence, 1928

10 Far from The Madding Crowd Thomas Hardy, 1874

11 = My Fair Lady Alan Jay Lerner, 1956

The African Queen CS Forester, 1935

13 The Great Gatsby F Scott Fitzgerald, 1925

14 Sense and Sensibility Jane Austen, 1811

15 = The Way We Were Arthur Laurents, 1972

War and Peace Leo Tolstoy, 1865

17 Frenchman's Creek Daphne du Maurier, 1942

18 Persuasion Jane Austen, 1818

19 Take a Girl Like You Kingsley Amis, 1960

20 Daniel Deronda George Eliot, 1876

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gå i Narvesenkioskene. De renner over av lettleste romantiske bøker. Billige er de også. Du kan plukke i blinde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jane Austens bøker er lettleste og romantiske. Anbefaler spesielt Pride and Prejudice, blir aldri lei av Lizzy og Mr. Darcy :) Jane Eyre av Charlotte Brontë er også lettlest og fin.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mr. Darcy..tidenes bokhelt!

Jane Eyre er fantastisk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Foretrekker stort sett annen litteratur enn denne, men enkelte bøker av det mer romantiske slaget har likevel gjort inntrykk på meg. Kan anbefale Kvinnen som kledte seg naken for sin elskede av Jan Wiese og Den vidunderlige kjærlighetens historie av Carl-Johan Vallgren. Lettleste og fine, dog med en noe sår undertone.

Kan også anbefale Brontë-søstrenes bøker. Både Jane Eyre og Stormfulle høyder er bøker jeg fremdeles husker, selv om det er over 15 år siden jeg leste dem.

Min absolutte favoritt blant romantiske verker er likevel Shakespeares komedie Much ado about nothing. Elsker rett og slett ordvekslingene som fyker mellom Beatrice og Benedick. Leser stykket omtrent en gang i året og ler fremdeles høyt og koser meg stort.Orker du ikke lese den, anbefaler jeg deg iallefall å se filmen som også er herlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har heller ikke lest mye av denne typen litteratur. Men etter alle anbefalingene har jeg nå lagt følgende i ønskelisten:
- Jane Eyre
- Stormfulle høyder
- Stolthet og fordom
- Den vidunderlige kjærlighetens historie (som jeg oppfatter er i en litt annen kategori)

Så får vi se - åpner det seg en ny bokverden for meg, eller ikke??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi kan godt kysse - Mari Grydeland og Jan Zahl. Likte denne boken veldig godt, søt historie, romantisk og lettlest :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Cathrine Cookson er en av Englands mest leste forfattere og har skrevet mange romantiske romaner med handlinger på 1800 tallet. Det er lettleste bøker og som oftes er det forhold mellom fattige og rike som beskrives.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Sammen" og "Sammen igjen" av Josie Lloyd og Emelyn Rees, "Hjerter i chili" av Laura Esquviel, "Dagboken" av Nicholas Sparks, "Til odel og eie" og "I tykt og tynt" av Emily Giffin og "Hjertets fryd" av Per Nilsson kan anbefales som lettleste romantiske bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hvis du ønsker lettlest, romantisk og kvalitet, er det mest å finne i lyrikken. vil i så fall anbefale stein mehren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Stolthet og Fordom av Jane Austin. Vet ikke om den er så lettlest da, men hørt den skal være veldig fin og romantisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lettlest nok! Les den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser at de er nevnt tidligere, men henger meg på. "The Notebook/Dagboken" av Nickolas Sparks. "Ps: I love You/ PS: Jeg elsker deg" av Cecelia Ahern.
"Twilight-bøkene" har jo slått bra ann.. (har ikke lest dem selv)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

de er ikke så verst som folk skal ha dem til.. bortsett fra all den glitter tøyset så er den okay.. jeg har lest alle og den var faktisk bra. alltid best og være på den possitive siden eller så kommer mann seg ikke noe plass

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja det er nettopp slike bøker jeg er ute etter. Elsket twilight bøkene å true blood serien. Dette er bøker jeg synes er forholdsvis lettleste til og med på engelsk:) skal absolutt lese ps I love you (nydelig film)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke sett filmen enda, for boka var så skjønn:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

2 lettleste romantiske bøker (i farta): Baricco: Silke og Lenz: Ett minutts stillhet. Korte fortellinger. Nesten som lange noveller. Leses i løpet av et par timer. Ikke av mine største favoritter, men store romantiske mesterstykker er ikke nødvendigvis lettleste. For øvrig kan også nevne Kaarsbøls debutroman Den lukkede bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Potensgiverne må være boka for deg. Jeg leste den i godstolen med to kopper peppermynte te. Romantisk, ikke først og fremst kjærlighet, men ser kivet fra to eldre damers side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! jeg kan ikke forstå hvorfor så mange liker denne boka. Jeg synes den var utrolig dårlig, både når det gjelder innhold og språk. Enten er forfatteren dårlig til å formulere seg, eller så er den utrolig dårlig oversatt. Jeg forundrer meg over at Unni LIndell har anbefalt den så varmt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser ikke akkurat så mye av den sjangeren selv, men Nicholas Sparks kommer du kanskje til å like? En del av bøkene hans har blitt filmatisert, blant annet The Notebook, A walk to remember, Message in a bottle, Dear John, og nå kinoaktuelle The Last song. Har ikke lest noen av disse bøkene selv, men kanske de er av din interesse?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja det blir bøker jeg skal sjekke ut :) leser igrunn lite av akkurat denne sjangeren selv, men kan bli litt tøft innimellom å bare lese krim og spenning når mannen er borte på jobb hehe :) (litt husredd serru...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe - vi alle er vel litt husredde innimellom, men det er da sunt å være litt redd av og til:) Jeg leser mye krim og spenning selv, men jeg blir aldri lei av det. Bytter sjangre av og til for å utvide horisonten litt. Alltid gøy å oppdage nye forfattere:)Leser ikke akkurat mye av den romantiske sjangeren for fleste romantiske bøker og filmer har happy endings. Jeg er ikke fan av happy endings ;) Men håper du får gode boktips som du kan nyte mens du er hjemme alene. Ingenting er som å nyte en god bok når man er hjemme alene med noe varmt å drikke til. Da glemmer man å være husredd :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med "Tatt av vinden" av Margaret Mitchell? Den er romantisk, spennende og ingen happy ending ;) "Frankly my dear, I don`t give a damn" :P (skjønner ikke hvorfor jeg anbefaler denne da jeg selv ELSKER happy endings og alt som kan minne om forutsigbare, koselige bøker...:D ) Og hvis man likevel vil ha en happy ending på historien, så kan man lese "Scarlett" av Alexandra Ripley, hvor det er ei som har fantasert videre og skrevet en fortsettelse der Mitchell slapp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm... kanskje jeg skal prøve meg på den som en slags utfordring:) Kan bare ikke noe for det. Jeg liker ikke happy endings. Det er delvis på grunn av at jeg ikke liker romantiske filmer og bøker. Når gutten får jenta og omvendt så blir jeg skuffa!:)Men har alltid hatt lyst til å lese Tatt av vinden. Kanskje jeg sal lese den i sommer? Regner med at den er tykk og det får jeg ikke tid til nå i eksamensperioden, men som jeg kan lese i sommer når jeg har bedre tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres ut som et godt valg ;) Er ganske spennende med et lite innblikk i den tida og med borgerkrigen som et bakteppe til historien. Definitivt å anbefale hvis man skal lese en romantisk bok hvor ikke helten og heltinnen får hverandre til slutt (selv om de gjør det i mitt hode :P hehe)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Emily Giffin, Jill Mansell. Victoria av Hamsun.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Anbefaler alltid Nora Roberts og Sandra Brown. Prøv også Black Vine av Joanne Harris, og hun har flere som er veldig bra og lettleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hvis det er en kjærlighets bok tar jeg den alltid

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joanne Harris skrev Sjokolade, så bøkene hennes er romantiske i tilegg til å være godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

interesant... jeg kunne faktisk tenke meg og lese alt som har noe med kjærlighet her i verden så det er bare og komme med nye idder hvis det går... mange skryter av at de er rik..noe som er sant og ikke sant på samme tid. kjærligehet og venner er rikdom ikke penger..

bøkerne har faktisk hjulpet meg til og tenke at jeg ikke må kaste bort livet mitt, fordi at jeg har det tungt og forferdelig, men at jeg skal være takknemlig fordi at jeg fikk en sjanse til og leve.
jeg begynte og lese kjærlighetsbøker da jeg var så deprimert at jeg var rundt tanken på å drepe meg selv.. men da en jeg endelig fant noe som ga meg liv altså og lese så kom jeg på bedre tanker. det jeg prøver og si er at.. hold dere fast til det dere tror på og, liker istedefor det negative.. selv om det ikke er og lese så finnes det mange andre ting.som venner, fotball osv vær så snill ikke tenk i de banene.. selv om jeg ikke kjenner de personene som har det tungt vil jeg bare si at jeg forstår.. man er ikke alene, selv om det kan føles sånn av og til. være lykkelig, det er det jeg kalles rikdom i hele verden.

tusen hjertelig takk for tipset og jeg håper at du gir meg flere.. takk...

mvh kidist :) possitiv som alltid...prøver iallefall

Godt sagt! (0) Varsle Svar

interesant... jeg kunne tenke meg og lese alle bøkerne som har noe med kjærlighet her i verden for at jeg synes ta verden trenger kjærlighet etter nyhetene og dømme.. jeg vil si at bøker er det som får verden til og se lysere ut til og få lyst til og håpe.

takk for tipsene dine de er genial.. jeg har mange bøker av nora R og sandra B så jeg skjønner hva du mener.. de er helt utrolig, at de klarer og skrive så tilstede men samtidig så bra... jeg kan ikke en gang beskrive følelsen jeg får.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cecelia Ahern sine bøker er lettleste og romantiske.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

takker:) de skal jeg sjekke ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane