Jeg for min del har ikke spesifikke mål, men vil gjerne ha et mangfold innen mine litterære preferanser: derfor fokus på ulike geografiske områder og tidsperioder. 69 % må da tyde på at du har funnet god norsk litteratur, så da er det kanskje ikke behov for mål?
Mål er bare interessant hvis det hjelper å finne gode leseopplevelser du eller ikke ville hatt! Og de fleste av oss har vel litt å gå på der.
Viser 8 svar.
Å lese fra ulike geografiske områder og tidsperioder anser jeg som et spesifikt mål. Det er målbart og vi ser straks om noe mangler i en analyse som dette. Som Jostein Røyset påpeker, nå er det ennå nok tid igjen til å korrigere ønsket kurs slik at analysen for 2017 - som vi uten tvil kommer til å lage når leseåret er omme - kommer til å se ut slik hver av oss ønsker.
Jeg var ganske uspesifisert i nyttårsforsettene mine, for 2016 var preget av dårlig leselyst, få bøker og at jeg var konstant misfornøyd med ikke å få lest nok. Med spesifikke mål kjenner man på hva som for egen del er "nok" til å tilfredsstille kravene. Så hva er ens personlige behov? Du sa nettopp selv at du vil være bevisst på å lese mangfoldig. Det betyr antagelig at du har sett en tendens hos deg selv og at du blir mer fornøyd med egne leseopplevelser når du øker bredden. Røyset ser ut til å føle behov for å holde portugisiskkunnskapene sine friske.
Jeg vet jeg må gi innfall god plass, men det er forskjell på det og la dem ta all plass. Akkurat nå har jeg noen nye mål basert på denne "selvangivelsen": I det neste halvåret ønsker jeg å
Jeg skal ikke forsøke å:
Takk for tips om oodles! Kjempefin app for meg som vil tvinge meg selv til å lese mer engelsk.
Ja, den syns jeg er fin! Bare klassikere og helt gratis! Bare hyggelig om du får glede av det tipset. ;)
Jeg er helt enig i at om lesingen blir en tvangstrøye, så mister man leselysten. For meg har dette med mangfold vært en relativ bredt begrep som jeg kan være impulsiv med, men likevel litt målrettet.
Hvis jeg skal sette mål for neste halvår så blir det:
- lese en roman fra Sør-Amerika
- lese noen romaner på originalspråk
- fortsette variasjon mellom gamle klassikere og ny litteratur
- jeg skal gi både lydbok og e-bøker flere sjanser
- jeg skal bli flinkere til å bruke biblioteket
- mulig jeg skal lese en roman fra sjangre jeg ikke liker (krim, fantasy) men da må det være bra!!
- fortsett å lese flere bøker fra samme forfatterskap
Vi får se hvor vi ender..
Dette med å bruke biblioteket mer har jeg blitt flinkere til nå. Biblioteket her jeg bor har blitt meråpent og kortet mitt er også dørkort - eller strekkoden i appen Bibliofil. Enten tusler jeg i fred og ro (det har aldri vært et stillebibliotek, slik at når bibliotekarene er der er det ofte mye snakking og lekende unger) eller jeg bestiller "forlystelsene" mine i Bibliofil og henter dem når bibliotekaren sender sms. Nå har de ferie, så det blir å snuse rundt på egen hånd. Større frihet passer meg kjempebra.
Stephen King har skrevet en fantasy for de som ikke liker fantasy, det kom av at datteren hans ikke likte (og gjør vel ikke fremdeles) bøkene han skriver. Så han skrev The Eyes of the Dragon, dedikert til henne. Jeg husker den som fin. Kanskje noe for deg? Det viser seg at det er en liten hake med anbefalingen min, den ser ikke ut til å være oversatt, men finnes som lydbok i tillegg til papir- og e-bok på engelsk.
Også mitt bibliotek har meråpent- ordning ( alle dager frem til kl 22) , og jeg benytter ofte. Fri tilgang til å låne, levere, bruke PC, kopimaskin og lesesal. Ordningen har vært en betydelig suksess, mange er innom.
Knallbra! Godt de kom på at det der gikk an ... ^^)
Takk for tips, jeg skal sjekke det ut!