Hei! Første gangen jeg er med i en diskusjon her inne, men regner med det er greit. :o) Leser Lisa Jewell "Da jeg fant deg" om dagen og liker den ganske godt. Jobber på et bibliotek og tenkte jeg måtte finne meg noen bøker så jeg var sikker på å ha i ferien som begynner om to uker, men ved nærmere ettersyn har jeg 8 stykker liggende... :o) Holder på med ungdomsserien Clue av Jørn Lier Horst som lunsj-lesing på jobben og tenkte jeg skulle gå løs på voksenserien om William Wisting (hva er egentlig den greia med krimetterforskere med fornavn og etternavn på samme bokstav???), men det spørs om jeg drøyer dem til etter ferien... Men det blir helt sikkert med flere hjem før jeg går ut i ferie! :o)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Hei og velkommen! Selvfølgelig er det greit!
Heldig som jobber på bibliotek er du også ... er ikke det mange bokelskeres våte drøm? Selv har jeg bare lest én voksenbok av Jørn Lier Horst, den nyeste, og både likte den og ikke, for jeg likte Wisting, skrivestilen og historien, men den var litt enkel og skåret derfor ikke så høyt. Jeg liker at bøker jeg har forventninger til er soleklare innertiere ... men det skjer jo ikke hver gang. Men det blir fler av Horst, selv om han ikke innfridde. Forfattere har vel hvileskjær i blant. Fortell hva du syns om Clue-serien, jeg har en guttunge som må inspireres til å finne gode bøker. Både han og jeg er "bokstavbarn", og mens lesing og bøker er min greie, må han nesten "hales til galgen". Han har lyst til å lese og klarer bare ikke å finne på noe/ lete selv og lander på Donald uke etter uke.

Ønsker deg god helg og føl deg fri til å delta i samtalene!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvor gammel er han? Det er lite vits å komme med lettleste bøker til 10-åring dersom handlinger passer best for en på 7 liksom... Hva synes han er interessant eller spennende å holde på med eller høre om?

Jeg liker Clue-serien, om jeg hadde vært 10-12 år i dag hadde jeg nok slukt den på et par dager om jeg hadde hatt muligheten. :o) De er spennende, handler om vanlige unger og det er en del ting der som jeg tror unger kan kjenne seg igjen i. Ingen som er superflinke i noe, men de er smarte og ser sammenhenger og finner spor. Minner meg litt om min barndoms 5-serie av Enid Blyton, men er mye bedre skrevet altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han er 12 år, men ettersom han har adhd får han lest mindre enn han har lyst til. Han avskrekkes litt for lett av tjukke bøker ennå. Enid Blyton kjenner jeg til fra Juniorklubbøkene fra en periode av barndommen da jeg leste alt jeg fikk tak i, både barne- og ungdomsbøker og voksenbøker. Jeg husker dem som veldig spennende, men har ikke "dyttet på" guttungen mer enn å fortelle at de er spennende ... Har vært med ham på snoketur i bibliotekhyllene endel, noen ganger finner vi bøker som ser lovende ut, men når det kommer til stykket forstår han ingenting av dem. For eksempel, han liker jo biler og billøp som gutter ofte gjør, han lånte en bok som sto i 10 : 12 - hylla På biblioteket, historien var i rallycrossmiljøet og dramaet oppsto da en gutt var sikker på at noen drev med sabotasje mot farens bil. Problemet kom allerede de to første sidene for forfatteren hadde lagt an på å høres kul ut. Ettersom guttungen også har Aspergers har han vanskelig for å forstå nødvendigheten av å forstille seg for å oppnå status. Han forstår ennå ikke fullt ut hva slike uttrykk betyr og hva folk mener med dem. Først må han ha glede av mer likeframme fortellinger, siden må jeg og vennene hans hjelpe ham med å forstå (avkode) disse forvridde deler av mellommenneskelighet.

Guttungen har tidligere lest alt av Detektivbyrå nr.2 og Lasse Majas detektivbyrå, så jeg lurte på om Clue-serien blir som en videreutvikling? Ett steg lengre, på en måte?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aha. Joda, Clue er ofte det jeg anbefaler for de som har lest Detektivbyrå nr. 2 og kanskje har vært innom Klaus & Hilde Hagerups serie Mesterdetektiven Tim & Co. Tim & Co er på en måte mellom Detektivbyrå nr. 2 (som har en del bilder) og Clue som ikke har noen bilder og mer og litt vanskeligere tekst.

Men liker han fantasy og tegneserier? I så fall må han prøve Amuletten-serien! Ungene i 5-7. trinn er helt ville etter den her hos oss og til tider har vi hatt ventelister på dem! Kan kanskje være lettere enn en bok stappa med tekst. Du har også Kimura-serien til Benni Bødtker, en slags action-fantasy-serie som er japanskinspirert. Består av 8 tynne bøker, men vi har dem stående på ungdom hos oss så innholdet er ikke så barnslig. Han har også en serie om Sarin, som vel foregår for noen hundre år siden, for litt yngre lesere enn Kimura egentlig, men den har også vært veldig populær.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja! Det høres ut som en god idé!! Skal se etter de seriene. Takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmEgil StangelandMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude OmaMartineTjommi