Jeg har Magerøy-serien på 'skal lese', har 2 av dem et eller annet sted i bokgarderoben (1ste og 4rde) og de andre 3 på ønskelista. Har kun lest en bok av Ragnhild Magerøy tidligere, Spotlight på sagaen i 2008, en bok jeg fant i bruktbokhandelen her i Sarp. Hele serien finnes på Fredrikstad bibliotek.
Så snart helga er over skal jeg få meg busskort for 2 mnd til prisen av en (sommertilbud). Da kan jeg reise så mye jeg vil i Østfold i 60 dager for kr 350 (honnørkort). Skulle ha kjøpt det på Lørdag, men glemte å ta med meg busskortet mitt når jeg skulle på jobb. I hele Juli kan dere få 2 mnd for prisen av en på busskort i Østfold. Da kan jeg ta meg turer til bibliotekene i Halden, Moss, Tune og Fredrikstad; kanskje en ny tur til Rakkestad; og Hvaler, Råde, Onsøy og Østsiden som jeg ikke har vært på før. Jeg kan dra med båt til Strömstad fra Skjærhalden på Hvaler og få bedre til på biblioteket der enn når Bjørn kjører og det bare er inn å levere, hente evn bestillinger, eller finne noen nye bøker raskt.
Viser 2 svar.
Ragnhild Magerøy skriver jo veldig flott, litt gammelmodig her og der, men presist, til tider poetisk og jeg nyter språkmelodien hennes. Den tredje boka har endret vinkling fra mora Ingerid i de 2 første bøkene til den nest siste sønnen Nikolas, som senere ble baglerbispen. Tredje bok er litt mer politisk vektlagt enn de foregående, men det oppleves som naturlig ettersom sønnen har havnet "midt oppi det". Anser ikke dette å trenge "spoiler alert", for mange kjenner litt til historien før de begynner på skjønnlitterære verk om historiske personer. Den senere tiden har jeg lest meg opp litt på den faktiske historien fra 1000-1300 - tallet og fått med meg mange historisk interesserte forfatteres betraktninger, samt skjønnlitterære refleksjoner, og det har vært en flott reise. Jeg vet fra slektsgransking at jeg har forbausende mange lagrettemenn bakover i århundrene og fortolker det til at DE ættene var antagelig etterkommere av norske vikinger, selv om det vanskelig kan bevises, så jeg føler denne tidlige middelalderen som "min", det handler om så mye mer enn dagens oppfatning av å være norsk, det handler om vår stolte, felles kulturarv og røtter, selve hjemhørighetsfølelsen her i verden. Har alltid følte meg så rotløs som følge av hyppig flytting i yngre år, så det føles viktig og jeg vektlegger det muligens mer enn mange andre ...
Det var forresten lurt med billig reisekort, jeg forestiller meg straks at hver dag kan få et snev av ferietur ... ^^)
Dærsken, det var et godt innlegg til "Verdensmesterskapet i Lange Setninger", gitt!