Så bra, Hilde. Tilfeldigvis endte jeg opp i Sverige i går (bare en shoppingtur som utartet litt ...) så helgetråden var ikke i mine tanker. Jeg tok et fort overslag på bøkene jeg har fra biblioteket og fant ut jeg har 2200 sider å lese innen 10. august. Det burde være en smal sak!

I dag har jeg lest i Ung med ADHD og tenkt tanken at her er det ting guttungen kunne trenge. Jeg kom også til et avsnitt som hørtes akkurat som meg i skolealderen. Kanskje jeg fant svaret på hvorfor jeg ikke likte å pugge? Uansett blir boka fort borte, for den er tynn.
Bok 3 i Magerøy - serien, Nikolas, var mye kjedeligere enn de to forrige, så de to siste skal få tid litt innimellom.

Så har jeg gitt Maestro av Geir Tangen en ny sjanse før jeg må levere den inn igjen og har kommet litt videre, men jeg syns det er en stor hindring at forfatteren bruker klisjeer litt for ofte, er tydelig forelsket i eget ordgyteri og driver nesten med namedropping innen leste titler (opplever det som veldig ukult), språket ser jeg som kunstlet og resultatet er en historie med samme troverdighet som teater- eller standupscenen. Det hjelper ikke å tillegge den ufyselige hovedpersonen angst heller, for meg ble han enda mindre troverdig.

Jaja, skal ikke være så kjedelig at jeg tværer ut dette noe mer, for jeg gleder meg desto mer til serien jeg har lånt meg, Slangeringen av Liv Margareth Alver. Den er satt til 200-tallet i Nord-Europa i landnåmstiden, veldig spennende mtp at vårt eldste litterære materiale mest sannsynlig stammer fra denne perioden. Skal bli interessant å se hvordan Alver har fortolket livet på den tiden, hvor mye hun har vektlagt kjent historie og brukt den.

Så kom det til ei ny Margit - bok. Jeg skulle ikke ha noen bok i det hele tatt på matbutikken, men der sto det er samling med 4 tidligere utgitte Margit Sandemo - historier fra 90 - tallet. Jeg leser det hun skriver pga hennes uslåelige, livsbejaende fortellerglede, ikke at det er stor litteratur. Noen ganger er minneverdige karakterer mer verdt enn såkalt høyverdig litteratur. Jeg forstår ikke hvorfor man skal lese det ene og ikke det andre. :) Jeg beklager absolutt ikke at jeg finner gleden hennes smittende! Så nå er jeg midt i bronsealderfortellingen om Toka.

Men god helg da, folkens! Plutselig blir det ferie!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg har Magerøy-serien på 'skal lese', har 2 av dem et eller annet sted i bokgarderoben (1ste og 4rde) og de andre 3 på ønskelista. Har kun lest en bok av Ragnhild Magerøy tidligere, Spotlight på sagaen i 2008, en bok jeg fant i bruktbokhandelen her i Sarp. Hele serien finnes på Fredrikstad bibliotek.

Så snart helga er over skal jeg få meg busskort for 2 mnd til prisen av en (sommertilbud). Da kan jeg reise så mye jeg vil i Østfold i 60 dager for kr 350 (honnørkort). Skulle ha kjøpt det på Lørdag, men glemte å ta med meg busskortet mitt når jeg skulle på jobb. I hele Juli kan dere få 2 mnd for prisen av en på busskort i Østfold. Da kan jeg ta meg turer til bibliotekene i Halden, Moss, Tune og Fredrikstad; kanskje en ny tur til Rakkestad; og Hvaler, Råde, Onsøy og Østsiden som jeg ikke har vært på før. Jeg kan dra med båt til Strömstad fra Skjærhalden på Hvaler og få bedre til på biblioteket der enn når Bjørn kjører og det bare er inn å levere, hente evn bestillinger, eller finne noen nye bøker raskt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ragnhild Magerøy skriver jo veldig flott, litt gammelmodig her og der, men presist, til tider poetisk og jeg nyter språkmelodien hennes. Den tredje boka har endret vinkling fra mora Ingerid i de 2 første bøkene til den nest siste sønnen Nikolas, som senere ble baglerbispen. Tredje bok er litt mer politisk vektlagt enn de foregående, men det oppleves som naturlig ettersom sønnen har havnet "midt oppi det". Anser ikke dette å trenge "spoiler alert", for mange kjenner litt til historien før de begynner på skjønnlitterære verk om historiske personer. Den senere tiden har jeg lest meg opp litt på den faktiske historien fra 1000-1300 - tallet og fått med meg mange historisk interesserte forfatteres betraktninger, samt skjønnlitterære refleksjoner, og det har vært en flott reise. Jeg vet fra slektsgransking at jeg har forbausende mange lagrettemenn bakover i århundrene og fortolker det til at DE ættene var antagelig etterkommere av norske vikinger, selv om det vanskelig kan bevises, så jeg føler denne tidlige middelalderen som "min", det handler om så mye mer enn dagens oppfatning av å være norsk, det handler om vår stolte, felles kulturarv og røtter, selve hjemhørighetsfølelsen her i verden. Har alltid følte meg så rotløs som følge av hyppig flytting i yngre år, så det føles viktig og jeg vektlegger det muligens mer enn mange andre ...

Det var forresten lurt med billig reisekort, jeg forestiller meg straks at hver dag kan få et snev av ferietur ... ^^)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dærsken, det var et godt innlegg til "Verdensmesterskapet i Lange Setninger", gitt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundDinaingar hHilde Merete GjessingPiippokattaEllen E. MartolSynnøve H HoelTorill RevheimBeathe SolbergTarjeiMartinePirelliIngvild SJulie StensethHilde VrangsagenAnniken LBeate KristinLars MæhlumHilde H HelsethTanteMamieLilleviAlice NordliMads Leonard HolvikDemeterOda Marie HLena512NorahMartine GulbrandsenSteinar HansenIreneleserBente NogvaMonica  SkybakmoenKristineEvaKaramasov11Kjell F TislevollOdd HebækSverreMarianne MLaila