[ Slettet av bruker ]

Viser 15 svar.

Jeg synes du bør velge ei bok av en norsk barne- og ungdomsbokforfatter. Ser at Jostein Gaarder er nevnt her, han har mye fint. Men også Harald Rosenløw Eeg, Lise Knudsen og Hilde Hagerup har mye flott. Jeg vil anbefale "Vrengt" av Rosenløw Eeg (de fire første bøkene hans er best), "Med plekter i lomma" eller "Maskespill" av Knudsen, "Bølgebiter" eller "Høyest elsket" av Hagerup eller "Kabalmysteriet" av Gaarder. Fantastiske bøker som gir noe ekstra og som ikke bare er underholdning. Da gir du søsteren din en leseropplevelse hun vil huske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Katarina von Bredow skriver utrolig gode bøker for ungdom. De falt i alle fall i smak hos meg. Svært(!!!)ettleste og utrolig fengende. Historiene er slike man ofte kjenner seg igjen i. "Søskenkjærlighet" og "Det er mitt liv" er de beste syns jeg :) Og ellers bøker som de fleste liker: Twilight-sagaen osv :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er en bok for barn i alle aldre, som skal over fra en fase til en annen: Ja, overalt kan du dra! av Dr. Seuss. Den får 50-åringer til å gråte og 10-åringer til å le. (Nils-Øyvind Haagensen om denne i Antikvariatet/Morgenbladet: En poetisk billedbok som "både slår fast at vi visste det vi visste (at livet er forvirrende og fortvilende), og vi ikke visste det vi visste (det er egentlig ikke så forvirrende), og at ingen er bedre egnet til å være deg enn nettopp: deg.")

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm ... en sak for meg, siden jeg er på den alderen. Hun har nok helt sikkert hørt om Twilight Sagaen, tror du det er noe? Eller "Dødsjakt i Louisiana" av Charlaine Harris? Det er første bok (på norsk) i serien TrueBlood er basert på. Tror nok selv om hun er en typisk "fjortis" så kan hun som alle andre bli trukket langt inn i en annen verden (selv om hun kanskje ikke vil innrømme det), så kanskje "Dødslekene" er noe? Og hvis hun absolutt ikke er interessert i å lese, kjøp en lydbok? Eller Gossip Girl bøkene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat kjøpt Pushwagner, Soft City, som konf gave, tenkte den er litt annerledes og veldig in, og lite lesing....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med en såkalt "chick-lit" bok. De er jo ofte ganske lettleste, og omhandler jo dagligdagse ting. Feks: Ps: Jeg elsker deg, En shopoholikers bekjennelser e.l.

Ellers har jeg flere venninner som ikke liker å lese, men som har slukt Twilight serien. Har du lyst å gi noe av Gaarder anbefaler jeg Kabalmysteriet, I et speil i en gåte eller Appelsinpiken.

Kanskje lydbok er tingen?!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Twilight-serien? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm..det er litt vanskelig når man ikke kjenner en persons smak. Men jeg elsket Dverghesten av Gert Nygårdshaug og I et speil i en gåte av Jostein Gaarder. Begge de er litt dype, tankevekkende bøker...men samtidig også fine og spennende. Men vis hun ikke har lest så mye så er det mulig at hun synes de er i feil sjanger. Ellers så har vi jo den kjente Dan Brown da, DaVinci-koden og Engler & Demoner er fine gavebøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tenker at Gaarder kan være litt tung og filosofisk for en som ikke leser så mye. Små, søte løgnere er en knallbra ungdomsserie som kan fenge, men er kanskje ikke en typisk konfirmasjonsgave? Jenteloven er utrolig spennende og bra. Ellers har du Cecilia Ahern som har flere fine og lettleste bøker som PS, I love you. Eller hva med en klassiker som Victoria?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hvilke interesser har hun? Har du noen idé om hvilken sjanger hun ville likt? Krim f.eks?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg har gitt "Tusen strålende soler" i gave til en venninne som ikke leser SÅ mye. Hun klarte ikke å legge den fra seg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Hilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenDolly DuckReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane