Hva er det med Barbro?

Jeg satt gjennom hele boka og fikk ikke ordentlig tak på hva det egentlig var / er med Barbro. Nå oppfatter jeg dette som litt av poenget - øyfolket har ingen begreper eller diagnoser for det, Barbro bare "er sånn", og slik er det. Men jeg ble likevel nysgjerrig. For meg virka da Barbro ganske normal. Diskuterte med en venninne, som mente at Barbro var litt mentalt tilbakestående, men forstår ikke hvordan hun har fått det inntrykket. Barbro virker å være var for små endringer i andre menneskers følelser, hun snakker og jobber som normalt, hun virker på alle måter å være normal. "Ingen" bekymrer seg for om hun vil være en god mor / klare å ta vare på et barn. Aspbergers ble også diskutert oss i mellom, men jeg syns i såfall hun må ha en så mild form at det virker rart at de andre på øya skal være noe bevisst på det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg oppfattet Barbro som "litt annerledes", kanskje litt "sen". Tror ikke de var så bevisst på diagnoser den gangen som vi er i dag. Folk var som de var...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er nokre år sidan eg las boka, men eg hugsa at eg oppfatta Barbro som lettare evneveik. Eg kan alt for lite til å bli med på å spekulere om nokon slags diagnose. Kanskje har heller ikkje Jacobsen hatt ei spesiell diagnose i tankane, men berre bestemt seg for at denne romanfiguren skal vere litt annleis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun kunne ikke lese - men det var vel det eneste som umiddelbart virka rart med henne. (Og siden de har tenkt at hun er "idiot" og ikke sendt henne på skolen, har det vel også sin naturlige forklaring.) De nevner jo også at faren til Ingrid er litt bekymra for at hun skal være sein i utviklinga. Så det er nok noe der, jeg syns bare det virka litt vanskelig å få tak på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

CamillaElin LuråssvarteperAnjaTorill Elisabeth RevheimÅsmund ÅdnøyDun AenghusJulie StensethGVGuro BMargrethe  HaugenGroLilleviLama Diehl-DahlkriraRita KathrineBjørn SturødLillian WhitingLeseaaseSiljeAnniken LChristenDaffy EnglundBjørg L.RoarMarit HåverstadLindaBBjørg Marit TinholtMonica CarlsenritaolineLiv-Torill AustgulenLisbeth Kingsrud KvistenEli Hagelundtove NessMarteJan Erik  OlsenJenny Dahl BakkenStine_JLene Andresenkjell k