Utrolig fin, vakker og engasjerende bok! Jeg skummer mange bøker, men denne brukte jeg lang tid på for jeg VILLE ha med meg hvert ord og hver stemning! Jeg ble så glad i de tre hovedpersonene og samtidig rystet over forholdene de sorte hushjelpene levde under. En rørende vakker historie <3

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Fantastisk bok! Skulle ønske den aldri tok slutt, virkelig elsket den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig bra sagt Lillian, jeg vil også ha med meg hvert ord og hver stemning:)

Det er lenge siden jeg har lest en bok som denne, med sterke og levende karakterer som inspirerer og treffer meg rett i hjertet, og som jeg så inderlig skulle ønske at jeg kunne få treffe og snakke med! Karakterer som jeg kommer til å savne når jeg er ferdig med boka, som jeg kommer til å bære med meg lenge.

Tror Barnepiken kommer til å bli stående som en av klassikerne i fremtiden:)

(Anbefaler forresten å høre den på den amerikanske lydbokversjonen.. helt fantastisk å høre veldig flinke opplesere gi boka liv og farge. Brede dialekter og forskjell på uttallelse og snakkemåte bidrar virkelig til å understreke rase og klasseforskjeller!)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og filmen kom raskt på DVD synes jeg, ikke lenge siden den gikk på lerret; da så jeg den ikke...men fikk sett DVD-en i dag...interessant å sammenligne roaman og film. Blogget litt på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan bare slutte meg til alle lovordene, - en utrolig fin bok om et viktig tema, lettskrevet og fengslende. Det var fascinerende å følge hvordan hovedpersonene utviklet seg gjennom boken, og i tillegg til beskrivelsene av de fargete kvinnenes liv, gjorde også skildringene av de hvite kvinnenes trange og konforme liv inntrykk, - huttetu!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er ute på Kinoene nå i disse dager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste boka først og så den på kino et par uker senere. Det ble en nedtur. Filmen utelot, etter min mening, alt for mye av historien og nyansene i den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Følte filmen ikke fikk frem det store skillet mellom hvit og mørk. Frykten, alvoret og følelsene. Ble mer lagt vekt på humor. Kansje filmlagerne så det gjennom hvite øyne. Er vell fortsatt et ømt tema - er tross alt ikke mange år vi skal tilbake før dette var realiteten. Sterk bok, nydelige skildringer :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser denne nå, nyter hver en side! Har lest rundt 100 sider, amasing!! Det gledes til resten av de 400 sidene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Likte denne boka veldig godt. Interessant å få vite mer om historien bak det å være hushjelp/barnepike og det å jobbe for hvite familier på 1960-tallet i USA. Fint å få innblikk i hvordan dette kunne være. Forskjellen mellom det å være hvit å svart/raseskille. Hva som var anstendig og ikke anstendig, hva man kunne tillate seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En flott bok! Dette blir en soleklar favoritt hos meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg har lest litt innover i boka.. jeg må si det at denne boka er veldig sterk..syns denne har vært fengene fra side 1 jeg.. og bedre og bedre blir den!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En gripende og vakker bok. Brakte frem både tårer og latter. For meg, en kvinne fra Norge i 2010 er det nesten ubegripelig hvordan ting har vært for få tiår siden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig med deg. Jeg holdt igjen med vilje. I ettertid har jeg tatt meg i å tenke på personene og hva de gjør nå, selv om jeg jo vet at de er fiktive. Er glad for at jeg leste den, men er lei for at jeg ikke har til gode å lese den ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som jeg skulle sagt det selv. En fantastisk bok hvor du tar deg selv i å tenke på personene i boken i lang tid etterpå. Satt nesten igjen med en tomhetsfølelse da jeg var ferdig med siste side. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørte den på lydbok, og det ble veldig spesielt siden de tre hovedpersonene hadde egne stemmer, og disse passet godt til teksten. Det verste er at det ikke er lenger siden enn at jeg kan huske en del av dette fra TV og radio. Vi er heldige som bor i Norge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da vil jeg komme med et boktips til dere, det er en varm og ekte bok fra Sør Carolina. Handler bl.a. om en sort husholderske fra Gullah kulturen som blir limet i en familie med problemer.
Boka heter "Sullivan Island" av Dorothea Benton Frank

Tror boka faller i smak når dere likte "Barnepiken" Har selv tilgode å lese den men det blir nok ikke lenge til

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for boktipset! Jeg elsker sørstatslitteratur, og gleder meg til å lese det du har anbefalt. Kos deg med boka, du også :0)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også boka, men klarte ikke å bruke lang tid på boka, så den ble lest ut forholdsvis raskt. Det jeg vil framheve ved boka, var skildringen av dagliglivet for menneskene i sørstatene i USA på 1960-tallet. Vi fikk et innblikk i hvordan raseskillepolitikken virket for menneskene der, både svarte og hvite, hvilke holdninger de hvite hadde i forhold til de svarte og motsatt. Jeg synes også livet til de unge, hvite, bortskjemte(?) mødrene i 20-årsalderen, som tydeligvis kjeder seg en del, er godt skildret.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte boka veldig godt. Jeg trodde jeg hadde lest endel om raseskille-politikken, men dette var veldig fint og intenst skildra, og gav meg mange nye, sterke aha opplevelser. Synes det var flott at Stockett fikk fram hvor vanskelig det også var for hvite å kjempe mot raseskillet, og det var artig å oppleve hvordan hun brukte forskjellig "stemme" på de 3 hovedpersonene. Ja, det er utrulig at det er tidlig 1960-tall vi snakker om. Egentlig en "sår" bok, men det er mye positivt og morsomt der også. Flott kombinasjon, det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er veldig enig med deg. Brukte selv flere dager på den - koste meg med den i små lesepauser mellom eksamensforberedelsene. Nå ja, så små ble ikke lesepausene, det var fryktelig lett å bli hektet og oppslukt av boka, og da fløy tiden avgårde. Det var ikke bestandig like lett å legge den bort for å konsentrere seg om pensum, nei. Men så utrolig godt det er når en bok "trekker" sånn! :)

Dette er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i 2010. Engasjerende, velskrevet og rørende - Barnepiken vil nok finne veien til og glede mange lesere i sommer, tenker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag