:-D

Da foreslår jeg som neste P-bok Livet är kort, Rytkönen lång (Tror den heter Den senile landmåleren på norsk - men som nevnt: Paasilinna er noe helt annet, og bedre, på svensk! Bare tittel-forskjellen, ikke sant? Boken handler om den senile landmåleren Rytkönen - döm själv om hvilken tittel som er mest spenstig?)

Harens år er forresten også snublende nær topp-plassering.... Husket jeg å ta med at Paasilinna er best på svensk??? ;-P

Enjoy! Jag mänar: Njut!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Hei annelingua. Har lest både Den senile landmåleren og Harens år nå. Herlig! Men liker nok enda best de som kjører rundt i bussen sin og driver den mest effektive gruppe- og sorgterapi jeghar lest om!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og jeg er 100 % enig med deg - Kollektivt selvmord er höjdaren. Men veldig hyggelig at de to du har lest nå sist også slo an, da! Hvis du leser bøker på engelsk (noen gjør det, andre ikke), så anbefaler jeg deg å sjekke ut David Sedaris - hans bøker er tematisk helt annerledes, men fellesnevneren er den samme elleville/smått bisarre humoren. Jeg tror jeg vil anbefale å starte med Me talk pretty one day - men det er mulig at dét bare skyldes at det var den jeg selv startet Sedaris-ferden min med...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Paasilinna er også en av mine helt store favoritter! Og du har helt sikkert rett i at det er best å lese bøkene på svensk! Jeg har heldigvis er par uleste av ham liggende! Dem skal jeg spare til i sommer!!!! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

annelingua, jeg takker for tipset!! Skal forsøke han på svensk. Akkurat nå er det "han islandske" som gjelder...meg og navn...Arnaldur et-eller-annet. Mørk, men troverdig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...og nå ble jeg nysgjerrig på "han islandske" - jeg har lest altfor lite islandsk - ærlig talt har jeg vel ikke lest noe islandsk ennå (MEN har i alle fall KJØPT Brekkukotææææææææææ - meg og islandsk... Men det er Laxness, i alle fall).

Så, Anne B.J.: for mitt vedkommende tar jeg gjerne imot tips dersom du har kommet på/kommer på forfatternavnet/boktittelen! P.f.t. = På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaaa! Gjerne. Han heter Arnaldur Indridsson og jeg har lest Myren og Røsten. Synes nok sistvevnte var best, menbegge er lesverdige. Og Laxness!! Du "må" (!) lese "Sin egen herre". Den er forferdelig - og flott!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun snakker nok om Arnaldur Indridason. Han anbefales forøvrig på det sterkeste.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj, så ikke at du hadde svart. Og du har sikkert rett i din staving av navndet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha! Totalt ukjent - og slik kan det tydeligvis ikke fortsette: han settes sporenstreks på ønske-/huskelisten. Thank you!

:-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du hadde jo fått svar fra Lars mAgnus . Håper du har lest han og kan kommentere det. Jeg er dessverre så sjelden her inne at jeg ikke blir til noen særlig hjelp!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:-)

Og jeg har vært her inne - men så likevel ikke at du hadde svart du også - før nå, altså! Tusen takk til deg også - og siden du nevner Laxness: jeg har ennå ikke lest "Sin egen herre", men leste "Brekkukotkrønike" nærmest i ett jafs nå nettopp (ferdig i går) og det ga mersmak på Laxness! Du har helt rett i at det var noe for meg - nå står "Sin egen herre" på "leselisten" min også!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

siljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorLailaAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenKirsten LundAnne-Stine Ruud HusevågBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas KihlmanTor-Arne JensenAnniken LOle Jacob OddenesHarald KAnette SRavnStig TMalinn HjortlandAud- HelenHeidi BTheaTuridmajaBente L.Rufsetufsamge