Vel, tre kjappe bemerkninger:

"finner på religioner" er litt vel reduserende; snarere handler det om mer dyperliggende forklaringsbehov: som mennesker ønsker vi å forstå, å vite, å forutsi, å klare å leve med nød og urettferdighet, finne trøst for all lidelse og grusomhet på denne jord, samt å bli belønnet for det gode vi gjør... og ha evig liv, og dette, ja det er det bare religion som kan avhjelpe.

Alle religioner har ikke et liv etter døden som mål. I for eksempel buddhisme er som kjent nirvana det optimale endeliktet, og det er jo tvert imot å tre ut av livet, å endelig få dø.

Til sist, et lite poeng som ofte undervurderes, nemlig et religiøst behov hos menneske, homo religiosus, som på mange måter ser ut til å fungere som et basalbehov.

For egen regning legger jeg til, verden sekulariseres nødvendigvis ikke, men religioner endrer seg, finner nye uttrykk, og det finner sted en resakralisering, mener mange. Med andre ord, religionen i samfunnet er mer eller mindre konstant.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Ingeborg GsiljehusmorTheaToveEllen E. MartolTone HTor-Arne JensenKirsten LundVegard BorgenTine VictoriaEgil StangelandEster SMorten GranheimFindusHeleneTanteMamielillianerRolf IngemundsenNikkaGrete AastorpTine Sundalanniken sandvikRune U. FurbergDanielTor Arne DahlFarfalleHelge-Mikal HartvedtKaramasov11Lars MæhlumsomniferumMarit HåverstadAvaReidun SvensliBjørg Marit TinholtLisa Chatur VestbyNora FjelliAnette SAnne Berit GrønbechConnieHeidi