Forfattersider som f.eks http://bokelskere.no/folk/karl-ove-knausgaard/1331058/ viser nå en liste over forfatterens verk i stedet for alle utgavene av alle verkene forfatteren har deltatt på.

Verkene er sortert etter popularitet, og dette gjør det enkelt å se hvilket verk av en forfatter som har flest eiere.

Klarer du for eksempel å gjette hvilken av bøkene til Ernest Hemingway som er mest populære?

Eller hva med Henrik Ibsen?

Det er også lenker som fører til wikipediaartikler til norsk- og engelskspråklikge wikipediaartikler om personen hvis man er heldig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Herlig! Tusen takk. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så flott! Og så så raskt det skjedde! TUSEN takk - og med felt for forfatterpsevdonymer også, til og med - kjempebra.

Måtte jo teste litt etter å ha lest det du skrev om "hvis man er heldig" - betød det at bare de mest kjente, evt. de mest produktive, forfatterne hadde fått wikipedia-lenke? Nei - det er tydelig en smart lenkegenerator innprogrammert her, selv forfattere med én bok registrert her inne (eks.: svenske Mustafa Can) hadde wikipedialenke. MEN: så søkte jeg opp forfatteren John Julius Norwich. Og da skjer det noe uventet:

  1. Jeg går inn på fanen Finn bøker og søker på john julius norwich.

  2. Søkeresultat: 10 bøker av denne forfatteren vises. Men i venstremargen ser jeg at jeg ennå ikke er på en forfatterside, og dit vil jeg - for jeg vil bl.a. finne wikipedia-lenkene. Jeg trykker på forfatternavnet under en av boktitlene.

  3. Jeg kommer til en forfatterside - det ser jeg av venstremargen. Men denne forfattersiden påstår at Norwich kun har forfattet én bok - og det vet jeg jo at ikke stemmer!!!

Hva skjedde i dette tilfellet? Da jeg testet Britt Karin Larsen, Selma Lagerlöf og et par til, så det helt patent ut. Måtte bare si i fra - og for det tilfelle at det er jeg som gikk frem på feil måte for å komme til forfatterinfo'en, så tok jeg med prosessbeskrivelsen.

Supplerende forslag:Hva med en ny fane kalt FINN FORFATTER?? Bare en tanke...

Mvh annelingua (a.k.a insomniac)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte jo teste litt etter å ha lest det du skrev om "hvis man er heldig" - betød det at bare de mest kjente, evt. de mest produktive, forfatterne hadde fått wikipedia-lenke?

Man må ha litt flaks av flere årsaker:

  • Wikipediaartikkelen må finnes
  • Navnet må være helst være i formatet "fornavn etternavn" for at wikipedia skal skjønne hvor du vil

så søkte jeg opp forfatteren John Julius Norwich. Og da skjer det noe uventet:

Ja, du er vitne til et problem som er spesielt aktuelt når det gjelder bokdata. Bøker kan f.eks ofte identifiseres ved hjelp av et isbn-nummer som lar deg skille utgaver med identisk tittel.

Forfattere lar seg ikke så lett identifisere som en spesiell person kun basert på navnet sitt. Forfattere har av og til samme navn som andre forfattere, og opptrer av og til under forskjellig navn.

Den norske bokdatabasen har derfor lagd en egen form for et "person-isbn-nummer", som lar oss knytte "Bernhard Borge" til "André Bjerke" og "Richard Bachman" til "Stephen King".

Når man søker etter et forfatternavn får man returnert en liste over bøker der en av skaperne av boka heter det du søker etter.

Hvis man klikker på et slikt navn får vi opp en liste over de utgaver der en av skaperne har samme "person-isbn-nummer" som den aktøren du klikket på.

Ikke alle aktører er knyttet til rett person, og i slike tilfeller får man opp færre utgivelser enn denne aktøren faktisk har vært med på å lage.

Vi har forøvrig 369.651 forskjellige aktører knyttet til 142.009 forskjellige personer i databasen vår.

Supplerende forslag:Hva med en ny fane kalt FINN FORFATTER

Dette er en god idé. Jeg må legge denne i tenkeboksen inntil videre. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å - skjønner. Takk for grei forklaring.

Men under en egen forfatter-fane kunne man kanskje servere "alle" John Julius Norwich-treffene? Hint, hint... Nok om dét, fint at forslaget ligger i tenkeboksen din - det er vel et hakk lenger frem enn forslagskassen, dét, antar jeg.

Lykke til med oppgraderingen i dag kl. 12.00!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly Duck