Hei! Jeg skulle så gjerne finne igjen en bok jeg leste som barn på 70-tallet. Den handler om noen barn som blir kjent med hverandre fordi de flytter inn i et nytt boligfelt, og jeg tror tittelen på boken kanskje er navnet på boligfeltet, eller navnet på en vei i boligfeltet? Jeg mener å huske at det var en streng/sur eldre dame med i handlingen ('fru Berg'?), hun likte visst ikke barn. Er det noen som kan hjelpe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Lotta fra Bråkmakergata av Lindgren har jo en nabo som heter Fru Berg, men Fru Berg er jo ingen sur gammel dame som ikke liker barn - Lotta er jo ofte på besøk hos Fru Berg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gammel post, men kan det være Barna i Bakkebygrenda av Astrid Lindgren? De originale bøkene ble utgitt før 70-tallet, og handlingen er om barn som bor i et boligfelt på bakkeplan, så det kan jo hende :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke noe av Anne-Cath Vestly, vel? Om Ole Alexander som flytter til Tiriltoppen? Senere kom andre bøker med handling fra Tiriltoppen. Jeg skriver fra mobilen, derfor ingen lenker her og nå, beklager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Takk for innspillet, men jeg tror ikke det er den. Tiriltoppen er drabantby med høyblokker og sånt, er det ikke? Handlingen i den boken jeg tenker på foregår - så vidt jeg husker - i et boligfelt 'på bakkeplan'. Det verste er at jeg hele tiden 'har det på tungen' hva den heter...så én dag kommer jeg kanskje på det. Takk likevel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne  SkageHarald KKarin  JensenBenedikteEvaNinaDagfinn JakobsenLine DahleMarianne AugustaJulie StensethJane Foss HaugenFinn Arthur JohansenNils PharoLibraritas vTorill Elisabeth Revheimingar hAstrid TobiassenRuneStjernekasttuhamreHildaBerit RBirkaHanne MidtsundLailaLisbeth Kingsrud KvistengretemorAlice NordliMereteAnette SKirsten LundJennykjell kKarin BergHallgrim BarlaupmgeHeidiSigrid NygaardRoger MartinsenDaffy Englund