Jeg har repetert hele leselista vår og fått bekreftet det jeg trodde: USA er fraværende. På tide å rette på det, synes jeg. Nå har Jostein foreslått en av de elleve nobelprisvinnerne derfra, og her kommer jeg med en til: Sinclair Lewis. I 1935 skrev han en roman som plutselig har fått ny aktualitet. It Can't Happen Here skal være oversatt til norsk på 30-tallet, og jeg tror ikke det er kommet noen ny oversettelse siden. Rart, i grunnen. Men på engelsk er den gitt ut på nytt og ser ikke ut til å være vanskelig å få tak i.
Mitt forslag er altså It Can't Happen Here av Sinclair Lewis.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Morsomt - for jeg tipset dystopikerne her inne (altså: de som er med i Dystopisk lesesirkel) om den boken for en ukes tid siden. For jeg tenkte også at timingen er rett for akkurat den boken akkurat nå..... Da jeg leste Josteins forslag om Singer, tenkte jeg at valget var i boks for meg: "Familien Moskat" kom til å få min stemme. Nå tenker jeg at Sinclair Lewis får den andre stemmen min....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ein bitteliten korreksjon ang leselista, Jeffrey Eugenides (Middlesex) er frå USA.

Men ingen grunn til ikkje å føreslå bøker frå USA, i desse tider er det berre sunt å minne seg sjølv på alt som er bra frå over there.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok et eksempel på ting som går meg hus forbi - huttetu! Jeg holdt meg i periferien av den felleslesinga, siden boka mi har stått på hytta i årevis. Typisk feriebok. Men ingen god unnskyldning, jeg ser det. Forslaget mitt står likevel ved lag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHilde H HelsethBjørg RistvedtHarald KTralteKirsten LundBård StøreTone Hingar hLars Johann MiljeStian AxdalNinaStig TBjørg L.Tina JensenChristenPiippokattaHeidi Nicoline ErtnæsKarin BergHeidiRandiAKristine LouiseIngunn SAkima MontgomeryJan Arne NygaardAnn Helen EChristofferAvaVibekeEllen E. MartolG LInger-LiseSynnøve H HoelSvein Erik Francke-EnersenMarianneBeathe SolbergPia Lise SelnesTine VictoriaSigrid Blytt TøsdalBerit R