Jeg har begynt å lese høyt for en gruppe eldre kvinner som bor i omsorgsbolig (såkalt leseombud). Det er flotte damer, men konsentrasjonen er ikke lenger helt på topp, derved er det best med kortere historier og historier der det ikke er veldig vanskelig å få med seg historien. Det hadde vært flott med en bok med fler historier, der historiene henger sammen men også kan leses enkeltvis og forstås hver for seg.
Har noen av dere tips?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Billedbøker kan også fungere -Garmanns sommer er fin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for gode tips. Jeg fant akkurat en bok "en gatekatt ved navn Bob", tror jeg prøver meg på den først. Her kan jeg lese et og et kapittel, men dra med meg handlingen fra gang til gang. Kattehistorier liker vel de fleste tror jeg? Så tar jeg de andre etterhvert. Tar gjerne imot flere tips.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gatekatten kan anbefales, den har sjarmfaktor!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott gjort! Hva med Sommerboken av Tove Jansson? Farmor og barnebarnet på hytta i skjærgården, men ikke alltid like idyllisk, - korte kapitler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror dette blir neste bok. Akkurat nå elsker damene gatekatten Bob. Er det noen andre her inne som er Leseombud, så anbefales virkelig denne boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenker litt på Cora Sandels Dyr jeg har kjent, men historiene der blir kanskje for lange. Ellers synes jeg forslaget om eventyr var godt. Noen av dem er jo også ganske lange, men det er noe med gjenkjennelsen som pleier å appellere. Håper du finner noe som fenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott at du gjør dette. Jeg kunne anbefalt en samling av Leonard Cochen kjærlighet og hat. Veldig fin og kort bok med dikt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Topp, så flink du er :-)

Jeg har lyst til å foreslå Alf Prøysen. Der finnes flere samlinger med det han kalte lørdagsstubber. De er koselige småstubber/noveller om hverdagsmennesker fra Prøysens univers. Let på biblioteket, der finnes de sikkert. Noen av dem er 'Jinter je har møtt', 'Onger er rare' og 'Dørstokken heme'.

Lykke til :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Respekt til deg. Fint at noen tar denne jobben.
Hva med Asbjørnsen og Moes samlede eventyr? Jeg ville begynt på første bind.
Sjansen for at damene kjenner igjen disse eventyrene er stor.
Dette er endel av kulturarven. Jeg kan dem fra min barndom, min far kunne dem fra sin, og min sønnedatter på fire sitter stille og lytter når vi leser om Tommeliten.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Stig TMads Leonard HolvikKirsten LundHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNera