[ Slettet av bruker ]

Viser 24 svar.

Kjøpte enebolig i hovedstaden for å få plass til boksamlingen på 6500 (and counting ...). Bøkene disponerer en egen etasje, hvor Danglard er hovedinspektør og hundene ikke slipper til. Dessverre er etasjen for lav til å innrede engelsk med stiger og støv og sigaraske, skjønt Danglard (som med årene får et stadig lavere tyngdepunkt) mener Billy-hyllene ruver høyt nok. Har forøvrig gitt opp alle forsøk på alfabetisering og praktiserer nu kun en privat kaos-variant av Dewey. Etasjen er innredet med peis, men som flammeredd papirelsker sliter jeg med å få fyr.

DVD, musikk og liknende får plass i annen etasje, avdeling for utvidet kulturkonsum.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres briliant ut, selvom det ikke er av engelsk stil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, ja! Eit slikt rom skulle eg og ynskje meg, - men minus Sigurd Hoel og pipa.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å, ja; et eget rom jeg kunne innredet akkurat som jeg selv ønsker; det er drømmen det!! Det skulle blitt et kombinert kontor og bibliotek med en skikkelig godstol! Og rommet skulle vært på minimum 30 kvadrat der godstolen skulle stått i midten slik at jeg hadde utsyn til alle bøkene mine og innimellom bokhyllene skulle det hengt fargerike malerier som muntrer meg opp! Ikke noe 60-tall her, men mørke bokhyller, - der røyk er bannlyst, men rødvinsglasset velkomment:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Drømmer om et digert bibliotek. Mitt eget! Ingen annens! Det skulle det vært en del bøker, pluss DVD'er og CD'er. Alt skulle vært alfabetisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi har et eget rom ved siden av stua som vi kaller "biblioteket". Der har vi hvitkalka bueganger med mørke hyller til hver våre bøker og har et brukbart system og god leseplass. Nå er det fullt der derfor har vi 2 snart fulle bokhyller i hallen. Neste må bli bokhyller i et kombinert gjesterom/kontor. Dette kaller jeg et luxus-problem.

Tar som oftes bøkene ut i stua eller på terrassen og der har jeg utsikt over elva som renner rolig forbi med fisk som hopper og vaker om sommeren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du har utsyn mot eit flott landskap!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har foreløpig bøkene mine i flere bokhyller inne på soverommet som begynner å bli fullpakket. Filmene i stua stjeler alle hyllene. Sånn er det bare. Ønsker meg større plasstil å lagre ting hehe...

Men skulle jeg få designe mitt eget bibliotek, så ville det ha vært en engelsk, gotisk stil, med litt gammel utseende. Gjerne med mørke hyller som går langt oppover veggene slik at jeg trenger en stige for å komme til de øverste hyllene. Som pynt i rommet ville jeg ha hatt noen rustninger og på den lille plassen på veggen mellom bokhyllene og taket ville jeg ha hengt opp noen stilige sverd. Det er drømmebiblioteket mitt. Liker stil som er blandet med litt engelsk og gotisk. Det gir en majestetisk preg over det, men om jeg noen gang kommer til å få et slikt bibliotek, kan jeg bare drømme om;)Rommet skulle gjerne også ha hatt en gammeldags skrivepult og en liten bardisk. Og noen skinnstoler og skinnsofa i svart. Og store vinduer, ikke mange, med tunge gardiner dekket for som jeg kan åpne når jeg føler for det:) Jeg må heller ikke glemme den store, mørke peisen som jeg kan sitte i nærheten av og nyte en god bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, den engelsk/gotiske stilen med høge mørke bokhyller er eg med på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og ikke glem den engelsk/gotiske stigen siden bokhyllene kommer til å bli så høye;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, eller kva med eit lite galleri? Sjå HER.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er jo bare helt fantastisk! Tom. globusen med innebygget barskap er med! ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ååh...så nydelig det var. Hvem drømmer vel ikke om et slikt sted?!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der har vi jo biblioteket jeg drømmer om jo. Det var nesten som om det var rappet fra hjernen min. Kunne godt ha tenkt meg et slikt bibliotek! Hvis møblene hadde vært svarte ville det biblioteket ha vært helt perfekt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jovisst drømmer også jeg om mitt eget bibliotek! Jeg/vi har en boksamling på drøyt 2500 bøker, en filmsamling på 11-1200 DVD´er, mengder med LP-plater og CD´er. Egentlig skal jeg ikke klage. 10 meter med bokhyller befinner seg i huset + alle hyllene til musikk og filmer. Hele huset er i det hele tatt dørgende full av hyller. Og nå har min mann sagt stopp. Det kommer ikke flere bokhyller inn i huset! Jeg undres på hvor jeg skal plassere alle bøkene jeg garantert kommer til å kjøpe de neste 30-40 årene ...

Men HVIS jeg kunne få oppfylt min drøm, skulle jeg hatt et stort rom som bare var mitt, men der andre var velkommen så klart. Jeg drømmer om bokhyller innebygget i veggene, med glassdører foran. Det skal være svært høyt under taket, slik at jeg for å komme opp til de øverste hyllene trenger gardintrapp. Jeg skulle gjerne hatt masse vinduer i dette rommet, men nøyer meg med vinduer kun på en vegg slik at ikke for mye veggplass går bort. Det er mulig at takvinduer kunne vært en idé. Midt i rommet skal det stå et stort mahogny skrivebord, og i et hjørne skal det stå en åpen peis. To ørelappstoler med vippefunksjon skulle stått inntil peisen. Dessuten skulle jeg hatt et lite barskap i en hulrommet, frittstående globus. Jeg tror dessuten at jeg ville hatt en chaiselong i rommet, slik at jeg kunne inntatt litteratur i horisontalen også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Beskrivelsen din stemmer forbløffende godt med mitt bibliotek. I tillegg har jeg en hage. Hva mer kan man ønske seg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt! Jeg har også en deilig hage! Nei, hva mer kan man i grunnen ønske seg? ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var rart å lese dette, nesten akkurat sånn har jeg også sett for meg mitt eget bibliotek. Litt engelskpreget med store dører/vinduer som slipper inn lyset og et stort skrivebord. Og gode ørelappstoler med godt leselys. Og det med barskap var genialt! Ja, ja noen drømmer må vi jo ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, DVD'ane skal òg ha plass. Dei gløymde eg! Likar elles ideen om glassdørar og bar-globus!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja! Så klart. Mitt eget lille store bibliotek. Er en stor drøm det. Men har da hitil klart å fått meg en liten lesekrok i hvertfall. Med stressless, leselys og en stoooor bokhylle, som snart er for liten. Er kjempekoselig å sitte der om kvelden med fyr i peisen. Men skulle nå hatt et stort rom for meg selv, og ikke bare et hjørne i stua.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Festlig å se at så mange deler min bibliotekdrøm. Ikke glem skrivebordslampen med grønn skjerm. I det siste har jeg latt bøkene invadere alle rom i hjemmet, med stabler på kjøkkenet, på nattbordet, oppå vaskemaskinen (et fint sted å lese forresten), ved siden av telefonen - og det har fått meg til å revurdere: vil jeg virkelig stue alle disse vennene mine inn på ett eneste rom?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Trur du er inne på noko her. Eg ser ikkje vekk ifrå at det hadde lagt bøker overalt, sjølv med eit eige bibliotek. Eg har forresten endt opp med ei bokhylle som nattbord! I denne hylla er det ingen orden, berre ei fager blandig av ulest, halvlest og lest sjønnlitteratur pluss nokre oppslagsverk. Veldig kjekt å vakne til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas Kihlman