Jeg er 27 år, men blir aldri for gammel når det gjelder spøkelseshistorier. Det er noe jeg aldri blir lei av å høre og lese. Men det er vanskelig å finne. Noen som vet om gode bøker med skikkelig nifse spøkelseshistorier? Det har ikke noe å si om det er nytt eller gammelt, på norsk eller engelsk. Det er lenge siden jeg har lest spøkelseshistorier nå, og nå er det jammen på tide selv om det begynner å bli lyst ute nå for tiden:P Jeg har vært hektet på spøkelseshistorier/gtøss siden jeg var liten. Blir glad for alle forslag:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 34 svar.

"Kaldt nedover ryggen" - spøkelseshistorier i utvalg av André Bjerke! Den syntes iallfall jeg var grøssegod da jeg leste den for noen år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk. Den har jeg ikke lest, men den høres lovende ut så den er notert:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ikke akkurat en bok, men ... www.dionaea-house.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for linken. Skal lese over det litt senere. Bare gi meg flere slikre linker hvis du vet om noen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I England har de masse bøker om spøking, hvis du er interessert i å lese om hus det spøker i feks... men kanskje det ikke er sånn type spøkelseshistorier du tenker på. Her er i alle fall en liste med noen sånne type bøker: http://www.haunted-britain.com/new_page_5.htm

Har bestilt noen av disse selv, men ikke rukket og lese dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spøkelseshus, spøkelseshistorier, sanne spøkelsesopplevelser,Ouijaboards, hjemsøking, demoner osv... alt er av interesse:) Spøkelseshus syns jeg er kjempespennende. Har alltid drømt om å bo i et spøkelseshus selv. Så jeg kommer garantert til å sjekke ut den linken. Tusen takk skal du ha:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har flere lignende bøker i min bokhylle som heter spøkelser/gjenferd. Både norske og engelske :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Var nå nettopp innom bokhyllen din og innenfor spøkelser/gjenferd og fant mye spennende.Ser du har andre spennende bøker også i bokhyllene dine at jeg tror jeg følger deg på oppdateringene hvis du ikke har noe i mot det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg husker de Casino grøssere bøkene som jeg kunne kjøpe på matbutikkenpå 90-tallet. De hadde så kule covere og bøkene var kjempespennende. Tror jeg rakk å kjøpe 8-9 bøker av dem før de sluttet å selge dem mer. Det var et stort savn at jeg ikke fant dem mer i bladhyllene på matbutikkene. Det var et av høydepunktene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har desverre ingen forslag til bøker, men siden diskusjonen kom litt inn på filmsjangeren lenger ned her og Stephen King,så tenkte jeg at jeg måtte nevne at jeg kjøpte meg en mini tv-serie i dag. Kingdom Hospital av Stephen King. Skal begynne å se den nå, den virker utrolig nifs, gleder meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi, endelig noe jeg ikke har hørt om av Stephen King. Har ikke hørt om kingdom hospital før, men nå ble jeg nysgjerrig. Hva handler det om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det handler om et sykehus som er bygd oppå ruiner av en fabrikk som brant ned. Der jobbet det slaver. Og mange barn døde der. Så det vandrer barnespøkelser rundt i sykehuset. Har sett første episode nå, var mer snodig en skummelt. Vanskelig å forklare. Men er nok vært å se likevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres spennende ut. Får se om jeg finner en trailer til den på youtube;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan alternativt prøve deg på originalen, danske Riget, av Lars von Trier. Tror ikke den skal være like merkelig som Kingdom Hospital, og de fleste som har sett begge (som jeg kjenner til) sier at den danske er bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Riget er også notert. Mye å glede seg til etter så mange gode forslag her på denne tråden:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest bøkene til Johan Theorin; Skumringstimen og Nattefokk? Krim med spøkelsesinnslag, skummelt nok til at jeg ikke fikk sove da jeg hørte dem på lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste ut Nattefokk for to netter siden og nå har jeg kommet midtveis i Skumringstimen. Så jeg er godt i gang med Theorin bøkene og jeg må si at de er overrasket bra! Jeg er hekta og jeg er glad for at det kommer to bøker til av ham:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

It av Stephen King - til å bli mørkredd av!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har den stående i bokhylla mi, men har grudd meg litt til å begynne på den på grunn av størrelsen. Men hallo, den er jo skrevet av Stephen King og da glemmer man jo at den har så mange sider, for S.K bøker går som regel fort unna:)Så den kommer nok til å bli en sommerlektyre når jeg får bedre tid også er det kjekt å ha noe å glede seg til. Har fått bare positive tilbakemeldinger om den. At den er skikkelig skremmende. Men hvem syns vel ikke at klovner er skremmende:D Selv har jeg alltid vært skeptisk til klovner:) Man vet aldri hva som er bak all den sminken:P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er en av hans bedre. Prøv også Odd-bøkene til Dean Koontz - fantastisk gode bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Odd Thomas bøkene har jeg alltid hatt lyst til å lese, men ikke fått tak i ennå...Jeg lurer på hvorfor. Jeg ser jo Ghost Whisperer og Odd Thomas tror jeg er i litt samme kategori. Så nå er Odd-Thomas bøkene notert:) Det er en triologi, er det ikke? Eller er det flere bøker i rekken?

Har du lest pet sematary av Stephen King? Det er den beste boka jeg har lest av ham så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes fire så langt, den første heter bare Odd Thomas. Min absolutte King favoritt er nok The Stand, deretter Misery. Men Pet Semetary er også god, jeg har lest det meste av ham og selv om det kan variere, har jeg ikke blitt skuffet. De mørke tårn- serien er også bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Stand har jeg ikke lest ennå, men den står på lista over bøker jeg skal lese. Misery er en god bok og syns heller ikke at filmversjonen er dårlig. Rett og slett et grøssende plot. Prøver å lese mye av Stephen King, men jeg ligger veldig mye etter. Han har jo skrevet tonnevis av bøker. Så prøver å lese både gammelt og nytt av ham. Har ikke lest den Under the dome som han ga ut tidligere i år, men jeg skal ha tak i den. Har de to første bøkene av Tower serien ståendes i bokhylla (hjelp! Jeg har så mye bøker å ta igjen, men får likevel ikke nok hehe) Jeg går aldri tom for bøker og får aldri nok av bøker. Men som jeg sier, bare kom med tips. Har en bok som jeg noterer boktitler og forfattere som jeg skal lese oppgjennom årene:) Og det er rikelig med plass:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk om Joe Hill kan være noe for deg. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt på siden, men jeg kan i hvert fall anbefale en veldig bra film. The Changeling fra 1980 - kanskje den beste jeg har sett av denne typen. http://www.imdb.com/title/tt0080516/ Synes også Paranormal Activity fra 2007 var veldig bra :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for alle svar. It av Stephen King har jeg stående ulest i bokhylla, men har hørt bare positive tilbakemeldinger om den. Både gruer meg og gleder meg til å lese den. Den er jo på over tusen sider er den ikke?:)-

Joe Hill har jeg ikke lest noe av, men siden han er sønnen til Stephen King så skal jeg definitivt sjekke ut bøkene hans. Kanskje det er på tide?

The Changeling har jeg sett og den er rå. Det er en av de beste spøkelsesfilmene jeg har sett, men det er en god del år siden jeg har sett den nå, så jeg har lyst til å se den igjen. Husker at den var skikkelig ekkel. Og Paranormal Activity så jeg på blu-ray forrige helg. Den var spennende, men ikke det beste jeg har sett. Ble litt skuffa. Vet ikke hvorfor. Kanskje jeg har sett for mye skrekk og gru at det ikke påvirker meg stort lenger:P

Takker for alle tips, og bare kom med flere forslag hvis dere kommer på noe mer :o)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

John Ajvide Lindqvist sin Menneskehavn er veldig bra og minner mye om Stephen King synes jeg, veldig tydelig at han har hentet noe inspirasjon fra ham.

Ellers trekker jeg ofte fram de gode gamle, som "De dødes tjern" og " døde menn går i land" av Andre Bjerke alias Bernhard Borge. NRK Radioteaterets versjon av "døde menn.." er vel verdt å høre på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Takker for tips. Menneskehavn leste jeg i fjor sommer og syntes den var litt bedre enn La den rette komme inn (som jeg avbrøt)

Har lest alle kriminalromanene av Andre Bjerke og har lest de fleste av dem opp til flere ganger, spesielt De dødes tjern (som jeg blir aldri lei av). Har ikke hørt nrk radioteaterets versjon av Døde menn går i land ennå, men har alltid hatt lyst til. Så jeg skal se om jeg får tak i den. Har nrk radioteaterets versjon av De dødes tjern på cd som jeg har hørt mange ganger og liker veldig bra. Anbefales på det sterkeste:)

Takker for alle tips og gjerne kom med mer hvis du kommer på flere tips. Jeg får aldri nok av tips når det gjelder horror, mystery, suspense, rett og slett ting som har med det overnaturlige å gjøre. Syns det er fryktelig spennende:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Andre Bjerkes novellesamling "Enhjørningen" inneholder to av de beste spøkelsesfortellingene skrevet på norsk, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg faktisk ikke lest, men bare hørt så smått om. Enhjørningen er notert. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke helt om boka er helt bra, har bare sett filmen(som va ekstrmt nervepirrende), men Don't Look Now av Daphne du Maurier er kanskje noe ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for tips! Har ikke sett filmen,bare sett traileren. Men den ser lovende ut. Elsker både gamle og moderne skrekkfilmer/bøker:) Er ikke kresen. Jeg liker mørk kategori så godt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hilde H HelsethLene AndresenLailaHarald KTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronillesiljehusmorEmil ChristiansenTove Obrestad WøienJan-Olav SelforsKikkan HaugenHilde Merete GjessingBeate KristinMarit AamdalKaren PatriciaVannflaskeGladleserTorill RevheimNina M. Haugan FinnsonIngunn SCatrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdHeidi BBSiljeJarmo LarsenBerit R