Jeg hadde lyst til å komme med noen forslag, men så så jeg flere meget gode alternativer her i tråden. Olav Duun er tidligere en av mine yndlingsforfattere og så har jeg hatt litt kjærlighet til Hans E Kinck. Kongens fall av Johannes V Jensen er også en fantastisk bok.
Jeg vil gjerne være med og stemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Det er jo såvidt eg kan sjå ingen som har foreslått noko av Kinck enno. Kanskje du kunne gjere det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker å trekke fram Hans E Kinck, men har noe problemer med å finne den rette boka til innføring i hans forfatterskap. Aller helst ville jeg foreslå en av hans novellesamlinger, men noveller faller vel kanskje utenfor her. Jeg vet heller ikke hvor lett det er å finne bøker av han, selv om de fleste bibliotek kan skaffe det meste.
Som et hurtig valg foreslår jeg:
1. Fru Anny Porse
2. Novellesamlingen Vaarnetter

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Novellesamling er vel innanfor, meiner eg. I alle fall har vi lest det tidlegare, Blixen med Syv fantastiske fortellinger.

Ser poenget med at det kan vere ei utfordring å få tak i bøker. Men for å omskrive Kinck litegrann:
Leitar de etter booooooooook?
Her er veeeegen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ikke et forslag til bok i boksirkelen (som jeg ikke er medlem av), men en melding til Dun Aenghus.
Hva med Herman Ek?
Ifølge baksiden av boken er Herman Ek en sammensatt skikkelse, og splittelsen i hans sinn og konfliktene i hans liv er uttrykk for dyptgripende motsetninger i datidens norske samfunn. Vi følger ham gjennom oppvekstårene i Setesdal og gjennom studietiden i Kristiania, i 1890-årenes brytningstid. Han vender tilbake til sin hjembygd og i bokens siste del er Herman Ek blitt brukseier - nærmest et symbol på striden mellom industrialismen og de gamle kulturformer. Kinck tar her opp temaer som har påfallende aktualitet også i dag og som fortsatt preger vår mentalitet.
Denne utgaven er fra 1996.

Boken ble først utgitt som Sus -1896 og Hugormen- 1898, samlet og omarbeidet med tittelen Herman Ek i 1923.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid NygaardIngunnJHilde H HelsethIngeborg GsiljehusmorBeathe SolbergOdd HebækJan Arne NygaardToveBjørg L.Thomas KihlmanKristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik Fallamarithc