Denne gangen har jeg også lyst til å være med. Jeg har forsøkt meg et par ganger tidligere, men hoppet av etter kort tid. Eldre norsk litteratur interesserer meg sterkt og særlig perioden fra 1890 til 1940, her er det en mengde gode forfattere..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Så hyggelig! Ønsker du å foreslå en bok og være med på å stemme, så fører jeg deg opp deltakerlista?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde lyst til å komme med noen forslag, men så så jeg flere meget gode alternativer her i tråden. Olav Duun er tidligere en av mine yndlingsforfattere og så har jeg hatt litt kjærlighet til Hans E Kinck. Kongens fall av Johannes V Jensen er også en fantastisk bok.
Jeg vil gjerne være med og stemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo såvidt eg kan sjå ingen som har foreslått noko av Kinck enno. Kanskje du kunne gjere det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker å trekke fram Hans E Kinck, men har noe problemer med å finne den rette boka til innføring i hans forfatterskap. Aller helst ville jeg foreslå en av hans novellesamlinger, men noveller faller vel kanskje utenfor her. Jeg vet heller ikke hvor lett det er å finne bøker av han, selv om de fleste bibliotek kan skaffe det meste.
Som et hurtig valg foreslår jeg:
1. Fru Anny Porse
2. Novellesamlingen Vaarnetter

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Novellesamling er vel innanfor, meiner eg. I alle fall har vi lest det tidlegare, Blixen med Syv fantastiske fortellinger.

Ser poenget med at det kan vere ei utfordring å få tak i bøker. Men for å omskrive Kinck litegrann:
Leitar de etter booooooooook?
Her er veeeegen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er ikke et forslag til bok i boksirkelen (som jeg ikke er medlem av), men en melding til Dun Aenghus.
Hva med Herman Ek?
Ifølge baksiden av boken er Herman Ek en sammensatt skikkelse, og splittelsen i hans sinn og konfliktene i hans liv er uttrykk for dyptgripende motsetninger i datidens norske samfunn. Vi følger ham gjennom oppvekstårene i Setesdal og gjennom studietiden i Kristiania, i 1890-årenes brytningstid. Han vender tilbake til sin hjembygd og i bokens siste del er Herman Ek blitt brukseier - nærmest et symbol på striden mellom industrialismen og de gamle kulturformer. Kinck tar her opp temaer som har påfallende aktualitet også i dag og som fortsatt preger vår mentalitet.
Denne utgaven er fra 1996.

Boken ble først utgitt som Sus -1896 og Hugormen- 1898, samlet og omarbeidet med tittelen Herman Ek i 1923.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseLailaEllen E. MartolgretemorAgnete M. HafskjoldKjersti SJon Torger Hetland SalteEivind  VaksvikTine SundalIngeborg GReadninggirl30Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe Solberg