Dette er en helt fantastisk biografi som følger en ung jordmor i Londons East End på 1950-tallet. Det er en fortelling om en verden som egentlig ikke er så langt borte, men det er omtrent umulig å forestille seg de sosiale forholdene som beskrives. Kvinner som får 25 barn, vold i hjemmet, kvinner som må gå til tukthuset for at familien skal få en sjanse til å overleve. Unge prostituerte jenter, unge gutter i krigen og en rekke andre sjebner. Men oppi alt det triste møter vi masse optimisme og pågangsmot.

Boka er en jordmor og sykepleiers historie, men den spenner over så mye annet. Det er lite blod og gørr og fødselsdetaljer, og jeg kan trygt anbefale boka til alle som interesserer seg for historie og ikke minst kulturhistorie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Å, jeg har bare lest den første, jeg visste ikke at det var tre! Likte den KJEMPEgodt, hun skriver så det er en fryd, levende og usentimentalt. Utrolig at det er så nært oss i tid og sted, men samtidig et helt annet liv. Nå må jeg jo skaffe meg de to andre bøkene også :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PilarisKjerstiIngeborg GIngunnJToveHarald KKirsten LundVannflaskeBeathe SolbergHeidiReadninggirl30TanteMamieCathrine PedersenINA TORNESTine SundalGodemineLilleviDinaSigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadMorten MüllerJan-Olav SelforsPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonSilje HvalstadDaffy EnglundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg Ristvedt