Enig med deg, har lest litt spredt rundt i Lies samlede, og husker at jeg tenkte at jeg liker han bedre enn de tre andre; Ibsen, Bjørnsen og Kielland. Ser frem til å plukke han frem fra hylla igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg arvet Jonas Lies samlede verker av min far. Var vel borti Familien på Gilje i min skoletid, men husker lite av det. I sommer bodde jeg noen dager i et loshus på ei øy ytterst i Oslofjorden som inspirerte meg til å finne fram boka Lodsen og hans hustru. Romanen som skal være den første/ en av de første ekteskapsroman i Norge. Under lesingen av boka leste jeg også litt om J L og fattet interesse for han. Han er den norske romans far og er helt annerledes enn de tre andre av de fire store. Det ble ikke noe mere lesing av J L i høst, han ligger ikke øverst på nattbordet, men er absolutt med.
Jeg skrev en del om Lodsen og hans hustru her på bokelskere i sommer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

TrineBeate KristinMarianne  SkageNabodamaAkima MontgomeryIngeborg GIngeborgKirsten LundGro-Anita RoenAlice NordliHilde H HelsethNicolai Alexander StyveBjørg  FrøysaaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMads Leonard HolvikAnne Berit GrønbechsiljehusmorSynnøve H HoelTherese LierElisabeth SveeGro Anita MyrvangEster SEileen BørresenTrude JensenGjertrud JacobsenHeidi HoltanHarald KEgil StangelandDemeterStig TRisRosOgKlagingTatiana WesserlingMarteKarin  JensenTor-Arne JensenReidun SvensliPiippokattaLene AndresenIngunn SIvar Sand