Slutten av lesehelgen!
Det har vært problemer med innlogging og publisering her en stund, men nå ser det ut til å ha ordnet seg.

Her i huset er det førjuls-gjøremål og rydding som har stått i fokus denne helgen selv om jeg har et relativt avslappet forhold til hva som "må" gjøres før jul og hva som er "perfekt jul". Det står jo en del på programmet for mange oppunder jul, og da gjelder det å daffe litt og unngå unødig stress i tillegg, er min filosofi. Så denne helgen later vi oss i passe doser selv om det ryddes :-) Div julebord er gjort unna og nå er det juleavslutninger som står for døren.

Lesingen er kommet ut av fokus i denne perioden, men fra julen av blir det mer lesetid igjen. Jeg liker jo lydbøker, men nå om dagen blir det mest podcast ved sengetid og nyheter på radioen. Netflix har dessuten et solid grep om meg for tiden; de beste serieskaperne har sannelig finstudert hvordan de skal få seerne med seg :-)

Hvilken lektyre opptar dere da? Blir det like mye lesetid nå som ellers?

I disse Nobel-tider kan det passe med linker til Nobel-quiz og litteraturvinner-quiz:

http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/nobelquiz/start.php?quizz_id=1
http://www.nobelprize.org/educational/literature/namesearch/

Sannelig kommer det ikke noen snøfnugg mens jeg skriver. Snø er noe vi har sett lite til hittil i vinter, så kanskje naturen pynter seg litt til jul?

God helgeslutt og ukestart, og lev vel! :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Denne helga leste jeg 'Alltid Alice' av Lisa Genova. Om 50-årige Alice som får diagnosen tidlig Alzheimer. Denne boka var det en del snakk om da den kom for noen år siden, men jeg kom meg ikke til å lese den da.

Nå ble det derimot, og jeg ble totalt revet med, og leste den på bare noen få dager. Forferdelig trist, godt skildret, og veldig interessant. Veldig god bok, synes jeg. Denne blir sittende en stund.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Prøver å lese litt annet innimellom,alt fagstoff,må "lufte" hodet litt:), holder på med forberedelser til fagbrev:) gleder meg til å ta fatt på det:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

snart ferdig med Jesus boka.. ikke smye nytt borfraa tThomas ble solgt som slave av Jesus til en indisk kjøpmann da han ikke ville bli med Jesus til India for å forkynne...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når det gjeld bøker og Netflix så har vi ei ganske ålreit arbeidsfordeling heime hjå oss. Kona tek seg av glaninga, medan eg får lese i fred. I alle fall fram til bikkja finn ut at det blir for kjedelig.

I går blei eg ferdig med Den talibanske cricketklubben, ei bok som etter mitt syn starta veldig bra, men blei svakare og svakare undervegs. No er eg i gang med Julis folk av Nadine Gordimer, dei første sidene var ganske forvirrande, men etter kvart blir det meir tydeleg kva slags historie ein eigentleg er inne i.

I dag har eg også vært ute og køyrt litt, og det betyr lydbok. Eg rakk eit par kapittel til av The Phantom of the Opera. Veldig spesiell stemning i denne boka.

Vonar at øvrige bokelskarar også har hatt ei fin helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kun èn julepresang står igjen å handle inn - pluss litt dilldall da.... Men lesinga går i rykk og napp igjen. Jeg og Helge Ingstad har kommet oss til grenselandet mellom USA og Mexico. Litt slåssing med enkelte indianerstammer på vei nedover men det gikk egentlig helt fint. Apacheindianerne er det veldig logisk å lese etter Pelsjegerliv siden bøkene henger sammen på samme vis som apachene hadde/har åpenbare spor fra de såkalte reineterne nord i Kanada.

Hva denne fortkommende leseuka bringer aner jeg ingenting om akkurat nå. Men stå på alle som kan!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er inne i en god leseperiode nå, og denne helgen har jeg lest Piken på toget av Paul Hawkins. Boken har fått gode omtaler, men jeg var usikker på om det var en bok som ville passe for meg. Jeg var solgt etter bare noen få sider ut i boka, og jeg har storkost meg med denne boka hele helgen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Lesinga går litt "så der" for tida...Men, som kveldslektyre har eg ei spesiell bok om ei kvinne og ein hauk, nemlig H for hauk av Helen McDonald.
Så har eg bladd og lese litt i Juleroser 2016 som Herborg Kråkevik er ansvarleg for. Har iallfall likt det vesle eg har lese til no!

Ha ei fin veke og ei triveleg adventstid!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline