Spennande....
Eg opplevde Renberg sin første nynorske roman som intens og spennande.
Jørgen og Vibeke lever eit tradisjonelt liv med syslar heime og på jobben når Steinar og familien flyttar inn i nabohuset. Det skjer noko nytt i den vesle Vestlandsbygda, og dei får nesten overraskande god kontakt med Steinar. Han vert svært så synleg!
Trass i alt det vanlege, kvardagslege, så kjem uhyggen krypande inn i forteljinga.
Måtte berre lese litt til, og litt til...må sjå kor det går....
For meg vart dessverre slutten eit lite antiklimaks, derfor landa terningen på 5.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Eg likar ideen til Renberg, men mi oppleving var at boka er altfor lang. Eg synes slutten er best, for her kjem jo Renberg endeleg til kjernen. Omstendeleg skildring av West Ham-kamp i London og kvardagsprat ispedd samleiescener mellom Jørgen og kona sikkert greitt, men blei kjedelig og for "straight".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå repeterte jeg denne, leste den for et år siden - men valgte å omtale den nå. Jeg syntes slutten var OK jeg. En gripende roman, den gjorde like sterkt inntrykk på meg nå da jeg repeterte den.
Mer i Reading Randi

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hm. Jeg synes slutten var veldig bra, den bidrar til at boka blir langt mer enn en spenningsbok og pageturner (som den også er). Slutten satt som ett slag i magen, måtte tenke gjennom i hvor stor grad jeg lot meg rive med av hovedpersonens tolkninger av naboen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gleder meg til å lese den,er veldig fan av Renberg,liker godt måten han skriver på...og ikke minst karakterene.Og sist men ikke minst han har samarbeidet med Kaizers Orchestra,et band jeg var super fan av i flere år helt til de gav seg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka står på ønskelista og eg er veldig spent på korleis Renberg meistrar det å skrive på nynorsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg! Han skriver utrolig godt nynorsk. Jeg synes språket var både rikt og lett på samme tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliStig THarald KNerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAva