I går ble vinneren av Man Booker-prisen 2016 kåret. Den gikk til Paul Beatty for The Sellout, en satiriske roman lagt til Beattys hjemby, Los Angeles, der han tar for seg raserelasjoner, men også relasjonen mellom far og sønn. Beatty er den første amerikaneren som vinner den prestisjetunge litteraturprisen, som inntil for få år siden var forbeholdt forfattere fra det britiske samveldet.

Jeg kan ikke si noe særlig mer om romanen foreløpig, for jeg begynte på den på tirsdag og har ikke kommet så veldig langt. Men jeg liker satire og foreløpig virker den spennende.

Jeg har ikke lest alle de nominerte, men som vanlig forsvant min favoritt blant de jeg har lest ut allerede da langlisten ble til kortliste, og favoritten på kortlisten vant heller ikke, men jeg håper og tror The Sellout er en verdig vinner.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

"Ennå ein forfattar som er ukjend for meg", tenkte eg då eg såg overskrifta på innlegget. Hyggeleg derfor å oppdage at eg faktisk har lest noko av Beatty, The White Boy Shuffle for 20 år sidan. Artig bok, men det slo meg ikkje som prisvinnarmateriale. Håper Sellout er betre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med The Sellout. Nå har jeg jo ikke lest The White Boy Shuffle, så jeg har ikke noe grunnlag for å sammenligne, men jeg må si jeg syntes årets Man Booker-vinner var helt grei, verken mer eller mindre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der kan du se. Dette er mitt første møte med forfatteren. Du ligger årevis foran meg – og antagelig veldig mange andre :-)

Beatty har jo tre romaner til på samvittigheten siden den tid, så det er vel ikke umulig at han har utviklet sitt litterære talent på de årene. Jeg har som nevnt ikke kommet såpass langt i The Sellout at jeg har klart å gjøre meg opp en mening om den ennå.

Gikk for moro skyld inn og så på ditt eksemplar av The White Boy Shuffle, og ut fra det du har skrevet der virker det som stilen og tematikken er mye av det samme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob Sæthre