Lesehelgen er her igjen!

Dagene farer enda fortere avgårde etter at jeg begynte i ny jobb, og plutselig er helgen der,
Det blir fremdeles lesing av russisk dystopi på meg (Metro 2033), men jeg har mye annet lesestoff som frister. Kanskje blir det novelle(r) av Lucia Berlin denne helgen (A Manual for Cleaning Women). Ellers har jeg ikke fått lest NY Times, som jeg abonnerer på, på en stund, så der blir det nok å oppdatere seg litt. I følge NY TImes, så kan det dessuten ha sine fordeler å lese bøker da dette kan forlenge ens levetid. Enda godt det da; dersom en leser en del, så kan en jo trenge litt ekstra levetid for å rekke og leve utenfor bøkenes verden også ;-)

http://well.blogs.nytimes.com/2016/08/03/read-books-live-longer/?_r=0

Riktig god helg - med eller uten bok. Nyt livet, folkens :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Jeg har sittet ute i solkrogen på terrassen og kost med med Bøddelen av Torgrim Sørnes. Vel kost meg er vel en overdrivelse når handlingen er lagt til Tronhjem for 300 år siden og det er bøddelens arbeid og med hvem som er temaet. For å si det slik, det er flest kvinner om får hodet kappet av. I tillegg ble jeg ferdig med Havboka av Morten A. Strøksnes. Den har vunnet Brageprisen og Bokbloggerprisen i 2015.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser boka Starseed dialogues and den omhandler lysvesener som har kommet hit til jorda for å hjelpe til med å "finne oss sjæl".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen.
Nå er jo helgen forsåvidt nesten over da. Jeg er inni en god leseperiode, og har lest "Det blå Rommet - Susan Henderson. Etter å ha vært litt inni virkelighetens verden og romaner, så bestemte jeg meg for å gå tilbake til krimmens verden. Denne helgen har jeg vært oppslukt i Hypnotisøren - Lars Kepler. Det ser ut som jeg kommer raskt i mål med den så da fortsetter jeg nok på neste Lars Kepler bok. Skjønner hvorfor den har fått god kritikk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helg igjen :-)
Enig i at tiden flyr, men hvis du synes den farer enda fortere enn før, tyder det forhåpentligvis på at den nye jobben er spennende og interessant?

Denne helgen hører jeg to lydbøker, den ene er novellesamlingen Black Vodka
Ten Stories
av Deborah Levy, den andre er romanen The Association of Small Bombs av Karan Mahajan. Synes Levy er en spennende forfatter, helt ny for meg, men den britiske forfatteren har bla skrevet flere romaner, tre novellesamlinger, dikt og hørespill. Mahajan ble født og bor i USA, men tilbrakte opppveksten i India. Også han er et nytt bekjentskap, og han har tidligere skrevet en roman og en novellesamling. Har bare så vidt kommet i gang med boka, så kan ikke si så mye om den, men den er med på langlisten til Man Booker-prsien, så håper den er god.

På Kindlen har jeg omsider kommet i gang med, og sluker, An Episode in the Life of a Landscape Painter av den argentinske forfatteren César Aira. Har hatt den en stund og gledet meg til å lese den. Det er en roman om den tyske maleren Johann Moritz Rugendas, som ble født i 1802 og hans reiser og dramatiske opplevelser i Sør-Amerika. En utrolig sterk roman, ikke minst liker jeg språket. Aira er en forfatter jeg utvilsomt har lyst å lese mer av.

Ønsker dere en riktig god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Huff da, ser at jeg har rotet. The Association of Small Bombs er ikke på langlisten til Man Booker-prisen, men til National Book Award for Fiction!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på med To byer av Charles Dickens,blir nok ferdig i løpet av helgen. Har virkelig fått sansene opp for Dickens, bedre sent enn aldri får jeg vel si. Ellers er det jo endel ulest i hylla enda, spørs om det kanskje blir I Hitlers bunker av Joachim Fest etterpå.
Noe ute bør en vel også satse på,litt av hvert i hagen her også som bør ordnes før vinterdvalen.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

To byer høyrde eg ganske nyleg som lydbok, og blei mektig imponert. Først og fremst over skildringa av enkelte scener, som blei mala ut med brei, brei pensel. Fantastisk lytteoppleving.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser også Lucia Berlins Håndbok for vaskedamer denne helga. Jeg startet jo på den forrige helg - men det ble som jeg trodde. Vi var jo på tur, og det ble ikke mye lesing. Da mandags morgenen kom hadde jeg kun lest èn novelle - haha! Og den leste jeg søndag kveld etter at vi var kommet hjem :-)

Disse novellene har jeg lest sakte i denne uka. De er gode, men de er såpass komplekse, og har så mye på hjertet, at jeg må ta meg litt tid med dem.

I tillegg har jeg liggende Alberte og Jacob av Cora Sandel. En klassiker som jeg lenge har hatt lyst til å lese egentlig. Nå har jeg vært på biblioteket og fått tak i den, og vil nok starte på den også i løpet av helga.

Men - nå holder sola på å bryte gjennom her hos meg - så nå skal jeg først ta med meg en termos kaffe og gå ut å se om jeg kan finne meg noen kantareller. Det er som du Krira sier, man må rekke å leve selv også, ikke bare lese om andres liv :-)

God helg alle sammen :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Var ute og køyrde eit par-tre timar tidlegare i kveld, og då gjekk det i Oliver Twist på øyret. Har bikka halvvegs i boka, no.

På papir så er det lesesirkelboka Renhetens pris som gjeld. Har enno ikkje kome halvvegs, men vi er rundt 3/4 inne i leseperioda. Då er det vel berre å gi gass.

Forøvrig har yr.no lova brukbart ver i helga. Slår det til så blir eg nok å finne ute i hagen det meste av dagane. Ikkje for å nyte godveret, men for å nytte godveret til å jobbe med eit prosjekt som bør vere ferdig før snøen kjem.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Leser "Mer, nå, igjen" av Elizabeth Wurtzel. Dette er en selvbiografi om avhengighet. Hun skriver så bra, at det føles som å lese en vanlig roman. Etter denne skal jeg begynne på "Dager i stillhetens historie" av Merethe Lindstrøm.

God lesehælj!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ble visst raskere ferdig enn jeg trodde, så nå begynner jeg å lese "Mormor hilser og sier unnskyld" av Fredrik Backman :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_VannflaskeGodemine