Alfabetisk
Etter sjanger
Etter innkjøpsdato
Etter tittel eller forfatter?
Språk?

Min har til nå hatt romaner for seg og krim og thrillere sammen i hver sine huller. Til venstre står alt som er lest og til høyre alt som skal leses. Men nå er hylla så full at jeg skal rydde bort bøkene jeg strengt tatt ikke liker og ikke vil ha lenger. Dermed tenkte jeg å omorganisere litt. Den pryder hele stua og tmvil dermed ha den til å se bra ut. Noen kreative ideer?? :) vurderer å sortere etter fargen på omslaget... Bare på gøy!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 11 svar.

To hovedinndelinger: Skjønnlitteratur og fag

Undergrupper til skjønnlitteratur: bøker av samme forfatter står samlet, men ingen alfabetisk ordning

Undergrupper til faglitteratur: her har jeg kun inndelt etter noen helt overordnede kategorier

Unntak: For mine favorittforfattere Hamsun og Dostojevskij har jeg litteratur av og om forfatteren samlet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I utgangspunktet alfabetisk, men siden kapasiteten i bokhyllene nærmer seg " mer enn sprengt" blir det for tiden også " der det er plass". I alle fall inntil ny bokhylle er på plass :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mine bokhyller er "organisert" etter der-det-er-plass-prinsippet. De skriker derfor etter en bedre løsning! Dere som har bøkene alfabetisk: er det etter forfatter eller bokens tittel?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Romaner står alfabetisk, uavhengig av språk. Krim og fantasy er ikke romaner (kremt) og har egne hyller, også alfabetisk. Alt annet er samlet i emnehyller og sortert etter størrelse, høye på sidene og lave i midten. Og serier (Hamsuns, Austens... samlede) står for seg og legger til et fargekoordinert element.
Sliter ofte med å finne fram blant de størrelsesorterte og vurderer å finne på noe annet... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg måtte endre litt då det flaut over her... Nå er alle norske bøker på eige tv- og bibliotekrom. I stua står alle dei utanlandske bøkene: romanar i ulike sjangrar, men alfabetisk. Har alltid undra meg korleis folk kan finne bøker igjen når dei sorterer etter fargar, høgd osv. Eg likar å raskt finne bøkene mine, kanskje er det nokon som vil låne, kanskje les eg om bøker eg veit eg har, eller kanskje eg vil sjekke om eg har den og den boka. Då er det å ha dei alfabetisk det lettaste. Og eg er nok litt slik sjølv og: likar orden :-)

Dei norske bøkene er og sortert alfabetisk, men fagbøkene har eige hyller, det same har diktsamlinga mi og biografiar. Romanar er samla. Hagebøker har eg plassert i ei brei hylle ved trappeoppgangen og kokebøker har eigne hyller på kjøkkenet.

Eg er så heldig og har fått meg "hobbyrom" (kombinert med gjesterom) og her står strikkebøker, heklebøker og liknande Dei er sortert etter kva type handarbeid det er. Dei står der saman med permar som inneheld alt eg ein gong skal lage...

Må inn å redigere litt... Gløymde jo alle barnebøkene, dei står i ei stor hylle i gangen i kjellaren, så her har me bokhyller i tre etasjar... Jo, eg treng ei opprydding.

Nå må eg innrømme at det her i stua treng ei opprydding igjen, men ser ikkje noko god løysing på det utan å kvitte meg med nokre av dei... Ga meg sjølv kjøpeforbud tidlegare i år, men akkurat det klarte eg ikkje. Og når mannen og er glad i å lese (og kjøpe) så blir det fort fullt... Nips finst knapt her i huset, det er det ikkje plass til;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De to bokhyllene som står oppe på "kontoret" er delt opp i en norsk og en engelsk og bøkene står alfabetisk. Fagbøker som floraer og soppbøker står nederst og er bare satt inn etter innfallsmetoden. De jeg bruker pleier å ligge i hauger på gulvet. Floraer om våren og sommeren. Insektsbøker om sommeren og soppbøker fra sensommer til høst. Så setter jeg de inn igjen i hylla i løpet av vinteren. Og lengter til lysere tider.

I tillegg har jeg et par bokhyller i kjelleren der jeg har prøvd å ha bøkene alfabetisk, men de er ganske overfylte så det tyter ut litt både her og der. Målet må være å kjøpe et par nye bokhyller slik at jeg kan få litt bedre orden enn jeg har nå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror jeg klarer å holde hagebøker/kokebøker/kunstbøker og annen faglitteratur samlet...men ellers er det stort sett kaos. Jeg må tilogmed sette opp provisoriske planker der jeg har mulighet til det, kjøper hylleknekter på claes Ohlson, så her tyter det nesten over! Er streng med hvilke bøker som blir kjøpt har funnet ut at jeg er nødt til det: låne, låne, låne!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har muligens "kompliserte organiserte" bokhyller. Jeg har sortert etter målgruppe, sjanger, og engelske bøker og norske/oversatte bøker for seg. Synes det er mer "oversiktelig" istedet for alfabetisk orden:) Og sorterer samtidig etter fargene på bokomslagene ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alfabetisk. Men jeg blander vanligvis ikke skjønnlitteratur og faglitteratur eller sakprosa. Dessuten er bøkene sortert (alfabetisk) etter språket de er skrevet/publisert på. Alle engelskspråklige romaner for seg, alle romaner på fransk for seg osv. Egne avdelinger for kunst, filosofi m.m. Ettersom jeg har hatt problemer med nok plass i den senere tid, så er ikke organiseringen helt tilfredsstillende lenger. Jeg merker at Kindle kan være veldig greit å bruke - er plass til veldig mange bøker der :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Alfabetisk, har ikkje fantasi til å gjere det på annan måte. Vurderte å innføre Dewey-nummerering på sakprosa, men då må eg jo skrive eller lime lappar på bokryggane, og det har eg ikkje hjarte til.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hilde VrangsagenmtretteToveJostein RøysetIngunn SCamilla BilstadTanteMamieKorianderAndreaBoktimmyFragmenterHilde Merete GjessingmgeHarald KTralteMy Criminal MindCtinaKaren RamsvikBentGVLinn Charlotte EdstrømElin SkjerengKjetil AudsenKristin F. JørgensenGroDun AenghusJon Torger Hetland SalteTove Obrestad WøienChristine AndersenWenkeVannflaskekjell kAnneLibraritas vsiljehusmorAkima MontgomeryFrode KinserdalJulie StensethIngunn Øvrebøkine