Vel møtt til lesehelgen folkens :-)

Denne uken rakk jeg å krabbe meg videre i Metro 2033 av M. Glukhovsky mens jeg satt på offentlig transport til og fra jobb. Det blir nok en uke til med lesing om Moskva-metroens dystre dystopiske fremtidsplott. Godt er det, da jeg liker fortellingen så langt.

Som en oppfølger til forrige helgs lesehelg-tråd sentrert rundt matoppskrifter relatert til skjønnlitteratur, så byr jeg denne helgen på en annen vinkling innen temaet mat og litteratur.
- Har du hørt at Hemmingway, før han slo gjennom, var så raka fant at han jaktet duer i parken i Paris for å skaffe mat på bordet? Har du lurt på å om det å være vegetarianer har innvirkning på, eller angår, andre enn deg selv? "The important element isn’t whether a dish is real or imagined, but if food propels the narrative towards a bigger revelation about oneself or culture." Dette og mer skriver nemlig Carrie Mullins om i følgende artikkel:

https://electricliterature.com/fall-bounty-11-books-about-food-desire-35108e89abaa#.gfb4hvnxg

Med dette ønsker jeg dere en fortreffelig helg - gjerne med, men også uten, litterær føde :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Har begynt å lese Drømmereiser for å forberede meg til sommeren og ferie

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei igjen;)
Da denne uken har jeg oppholdt meg mye i solen med boken i fanget. Etter at jeg glemte boken "Det Alice glemte - Liane Moriarty" så har jeg fått den igjen. Jeg er snart ferdig med den, og tenker jeg skulle bevege meg inni krimmens verden igjen. Jeg har hørt mye bra om Lars Kepler, så tenker jeg starter med Hypnotisøren.
Jeg nyter solen denne helgen, det er sommertemperaturer her. Jeg ønskerdere en god helg videre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har lest ut litt forskjellig denne uka,bl.a.Alle mine triste horer av Marquez.Bra! Nå har jeg begynt på Fascisten av Alberto Moravia,den er litt spesiell,men tror den blir bra.Men litt dyster er den.
Ellers kommer det barnebarn på 4 og 6 år hit, så det blir antagelig ikke mye lesing før på søndag kveld.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser "Bøddelens sang" av Norman Mailer. Den handler om Gary Gilmore som ikke anket dødsdommen fordi han ville dø. Han og kjæresten måtte kjempe for å få det gjennom, siden dødsdommer rutinemessig ble anket og omgjort til livstid. Den gangen i slutten av 1970-årene. Det er tidenes beste True Crime, skrev Aslak Nore i følge baksideteksten. Det er en surrealistisk reise, og jeg tror Mailer nærmer seg kjernen i hvordan det går til helvete gang etter gang etter gang. Begrepet motiv er meningsløst i denne sammenhengen. Jeg tror denne historien vil sitte i en stund. Lesingen går ikke så fort og historien er lang. Mora mi leste bare bøker som holdt seg under 300 sider de siste årene før hun døde, og det kan hende jeg tar etter henne i det. Men i 1979 måtte vel Mailer skrive på en skrivemaskin, ikke en PC. Da står det respekt av 988 sider, med etterord og det hele. Godt skrevet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for nytt påfyll av litterær føde, krira!

Har foreløpig bare lest to av de elleve forfatterne på listen din denne uken, nemlig Laura Esquivel og Han Kang. Derimot har jeg rukket å bli ferdig med flere av bøkene jeg begynte på i forrige uke og har selvfølgelig kastet meg over andre.

Denne helgen er planen å lese ut Der jeg tenker er det alltid mørkt av Stig Sæterbakken (har ett essay igjen). Og så har jeg omsider fått begynt på Der fire veier møtes av Tommi Kinnunen. Dessuten har jeg lånt e-boka Broren til Hugo av Per Knutsen på biblioteket, så det kan vel hende jeg begynner på den også, før helgen er over. Har tidligere bare lest Utakk av Knutsen, og den likte jeg veldig godt. Hovedpersonen i den romanen, Ulrik Bratt Jensen, minnet meg om noe midt imellom Ambjørnsens Elling og Per-Erik Skramstads Herrmann Blodd.

På lydbok har jeg så vidt kommet i gang med den kritikerroste debutromanen til irske Sara Baume, Spill Spimmer Falter Wither, som skal være et ordspill på Spring, Summer, Fall, Winter :-) og skal handle om en enslig middelaldrende mann og en hund. Høres kanskje ikke så spennende ut, men ifølge anmelderne er den absolutt spesiell. Gleder meg til denne!

Ønsker dere en fortsatt god helg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter ei bok omhandlende saken Birgitte Tengs, fòr jeg løs på Malteserfalken av Dashiell Hammett. Den gamle klassikeren holder fortsatt godt mål, må jeg si. Har ikke lest boka på omlag 35 år! Har kommet halvveis i boka og trur neppe det blir mye lesing denne helga pga jobb, natteravning over to netter og en fotballkamp som trenger dommer ;-)

Ei god lesehelg til dere som er så heldige :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå endelig starter jeg med Når gjøken galer av Robert Galbraith.

God helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga er eg redd det ikke blir mye tid til lesing. Helgetur står på planen, sammen med mange mennesker, og mye aktivitet.

Jeg tar med meg 'Håndbok for vaskedamer' av Lucia Berlin. Det kan jo være det blir tid til en novelle eller to innimellom slagene :-)

God helg til dere alle :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Knallstart på helga, fotballaget til dattera vann over nabo-klubben og erke-rivalen. Dermed er det berre å lene seg bakover i godstolen og finne fram lesesirkelboka Renhetens pris. Har berre såvidt kome i gang med den, så eg rekk nok ikkje å lese i anna enn denne i helga.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

IngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikte