Neste bok ut er litteratur utgitt i Norden fra og med 1976.

Frist for å komme med forslag søndag 28. august.

Vi vil gjerne ha med flere, så si ifra hvis dere vil være med.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg bare hever tråden og heier på lesesirkelen!

Håper på riktig mange deltakere - både gamle og nye!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg regner med å bli med på neste felleslesing.

Det er spesielt ett av forslagene jeg liker godt, så jeg legger ikke inn eget forslag denne gangen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei, jeg tror jammen meg jeg nominerer Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen. Rett og slett fordi den er filmaktuell om dagen☺️ Kunne tenke meg å lese boka og så se filmen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

To forfattere jeg har lyst til å bli kjent med, er Stig Sæterbakken (Gjennom natten) og Linda Boström Knausgård (har ikke hun nettopp kommet med en ny bok?). Ingen av disse har jeg lest noe av, og begge frister.

Jomfruen fra Norge og Ensomheten i Lydia Ernemans liv er meget gode forslag. Saken er bare at jeg nylig har lest dem; for nylig for en gjenlesning. Kjell Westö er en forfatter jeg setter høyt, annelinqua. Mener å huske at han har uttalt at han ikke var helt fornøyd med Faren ved å være Skrake (mulig jeg tar feil). Vil nødig "ødelegge" inntrykket av en god forfatter.

Siden Marit er en så iherdig forkjemper for Hobæk Haffs Renhetens pris, går jeg rett og slett for den. Har kjøpt den etter en av hennes mange anbefalinger, så den står klar!

Altså intet forslag fra meg denne gangen (med mindre jeg skulle ombestemme meg da :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ikke vært med på samlesning her inne på lenge, men vurderer å henge meg på igjen denne høsten. Det har kommet bra forslag i tråden allerede, men ingen finske bøker. Jeg har i flere år hatt lyst til å lese Kjell Westö, og har kjøpt flere av hans bøker - likevel har jeg ennå ikke kommet i gang.

Jeg kunne nominert romanen "Svik 1938", som han vant Nordisk Råds litteraturpris for for et par år siden, men jeg falt ned på "Faren ved å være Skrake" fordi jeg har lyst til å starte litt tidligere i forfatterskapet.

Her er forlagets omtale av Faren ved å være Skrake:

Beretningen starter i 1952, da OL arrangeres i Helsingfors, Coca-Cola introduseres i Finland og en finsk skjønnhetsdronning blir Miss Universum. Det er året unge Werner Skrake har sitt første spektakulære uhell, som Vera skal få se flere av, og som sønnen Wiktor selv tiår senere får påminnelser om. Historien om slekten Skrake strekker seg både bakover til borgerkrigens erfaringer, og fremover til nåtidens Helsingfors. Og i skjærgården utenfor, Werner og Wiktors møtested, vaker de store sølvfargede sjøørretene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er standhaftig og gjentar nominasjonen av Bergljot Hobæk Haffs Renhetens pris (for tredje gang, tror jeg det må være).

Slik er den omtalt i Bokklubben:

Renhetens pris ble utgitt første gang i 1992, og regnes av mange som Bergljot Hobæk Haffs aller sterkeste roman. Som så ofte henter Bergljot Hobæk Haff sitt stoff fra historien i denne romanen. Denne gangen er fortellingen ført i pennen av den spanske munken Desiderus, geistlig og inkvisitor på 1500-tallet. Desiderus beretter om et av sine første oppdrag i Inkvisisjonens tjeneste, da han som ung mann var besatt av tanken om å fremme Guds sak, om nødvendig med de mest bestialske midler. Saken dreier seg om den unge nonnen Beatrize som er mistenkt for å ha født Djevelens barn. En historie om forbudt kjærlighet, forbytting av barn, om fødsler i dølgsmål, dystre slott og onde mødre.

Haff var et unikum når det gjaldt språklig eleganse, person- og miljøskildringer.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg vil foreslå Simon og eiketrærne av Marianne Fredriksson. Boka ble utgitt første gang i 1985 og er også filmatisert.
Boka er en oppvekstroman fra Gøteborg under andre verdenskrig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Forslaget mitt denne gangen er Jomfruen fra Norge av Tore Skeie, ein historisk roman frå 1300-talet. Eg ser at boka har fått særs høge terningkast på bokelskere, samstundes som det ikkje er så frykteleg mange som har lest den. Derfor held eg det for sannsynleg at fleirtalet i lesesirkelen ikkje har lest denne enno.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Heia, Gretemor! Kor flott at du vil organisere lesesirkelen her inne! :-)
Eg vil gjerne vere med, og håper at at alt skal klaffe! Der er fleire bøker eg kunne hatt lyst til å foreslå, ma " Havboka" av Morten A. Strøksnes! Eg har lese litt i den...Boka vann to prisar i 2015.
Trur likevel eg går for Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen.
Boka fekk Brageprisen i 2014, og vert karakterisert som ei vakker bok om eit stillferdig liv, der det språklege vert framheva som usedvanlig rikt.
Skal bli spennande å sjå alle gode framlegg!
Ha ein fin søndag!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Kjell F TislevollIngeborgMorten BolstadChristinaTove Obrestad WøienBokToreKirsten LundGrete AastorpThomas KihlmanJørgen NAliceInsaneVibekemgeBerit RTom-Erik FallaHilde VrangsagenTine SundalBritt ElinVidar RingstrømAlice NordliElisabeth SveeMads Leonard HolvikGro Anita MyrvangSynnøve H HoelMarteAud- HelenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPirelliMorten MüllerGodeminePiippokattaFredrikKjerstiDressmyshelfandrea skogtrø egganEli HagelundStine AskeTrude JensenTrygve JakobsenLinda Nyrud