En roman om fortidige forhold vi har kjent til, men som vi burde tenke litt tilbake på i disse tider. Remarque har skildret flyktningsituasjonen i mellomkrigstida, da tusenvis av statsløse, papirløse mennesker flakket omkring i Europa og ble sendt som pakkepost over grenser og tilbake over de samme grensene; det beste de kunne håpe på, var en midlertidig oppholdstillatelse. Triumfbuen av samme forfatter er kanskje bedre kjent, men denne er like tankevekkende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Denne boken var den første jeg og min kone leste "sammen". Og i denne måneden kunne vi feire 40 års bryllupsdag. En digresjon riktignok, men bare for å belyse at boken sitter i oss begge den dag i dag. En viktig og sterk roman. Jeg er enig med deg, Marit: Akkurat i disse tider burde den børstes støv av og tas fram igjen, for dessverre er dens budskap minst like aktuelt i dag som den gang den ble skrevet (og i den tiden vi leste den for så vidt). Hvorfor lærer vi så lite av historien?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interessant! Og her er Nasjonalbibliotekets digitalutgave http://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2014110508064 - siden den kan være vanskelig å få tak i fysisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLailaKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie