Jeg observerer her nå at jeg er den eneste bokelskeren som "følger" denne boka.
Antagelig har jeg lagt den inn selv, for snart 6 år siden, fordi jeg ikke fant akkurat denne utgaven blant Olav Duuns bøker på bokelskere. Og antagelig er det slik at det er bare jeg som får opp denne utgaven når jeg søker på bøker av Olav Duun.
Nå blir spørsmålet mitt, er det virkelig slik at det er bare jeg som har denne utgaven av Medmenneske, Ragnhild, Siste leveåre og Vegar og villstig, utgitt av Aschehoug i 1991 her på bokelskere?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har den. Det er så mye visdom i Olav Duuns historier. Anbefaler!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så flott! :)
Ja, det er både visdom, psykologi, gode refleksjoner og norsk historie i bøkene hans. I slike historiske romaner finnes våre norske røtter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kjøpte Olav Duuns samlede verker for en av de første lønningene jeg fikk som fast ansatt. Tidligere hadde jeg Ragnhildtrilogien fra Bokklubben, og det var nok under lesingen av denne at jeg fattet interesse for O D og hans forfatterskap. Jeg har lest mye av det han har skrevet og har flere bøker om hans forfatterskap og biografier.
Det er mange år siden jeg sist leste O D og noe går i glemmeboka, men fortsatt sitter mye igjen etter førti år. Kanskje er det på tide å ta han fram igjen.
Duun skriver om ytre Namdal og jeg synes å huske at jeg ikke hadde problemer med språket.
Handlingene var lagt til Nord Trøndelag, men selv bodde han på fjellet ved Holmestrand og så ut over Oslofjorden og hadde sin daglige jobb som lærer ved Botne skole. Huset hans ble senere bebodd av en annen forfatter som jeg setter meget høyt, Kåre Holt.
Olav Duun er fortsatt en av mine yndlingsforfattere og han hører hjemme i mitt interesseområde norske forfattere fra 1890 til 1940.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Ja, han var lærer. - Og som lærer fikk han mye menneskekunnskap gjennom livet sitt. Olav Duun var en klok mann.
Takk for info, Dun Aenghus. :)
Jeg har tatt fram de bøkene jeg har av Olav Duun nå i de siste dagene. Frisker opp mye når jeg blar i bøkene, og har lyst til å lese dem om igjen på ordentlig.

De bøkene jeg har av Olav Duun er denne gigantboka jeg har nevnt i trådstarten, og videre har jeg en gigantbok til: Juvikfolket - seks romaner i en "veldig ættesoge om juvikingane" - "ei indre Noregshistorie gjennom 2-300 år, Menneske og maktene - ei skildring av og om naturkreftene og menneskene som lever med alle disse ramsalte kreftene, som ingen kan temme, for her lever menneskene i et lite samfunn på ei øy, på godt og vondt, Ettermæle - en skildring av en vis mann - en dikter, - som har søkt etter sannheten og sett virkeligheten, - i stort perspektiv og i alle motsetningene i menneskelivet ...

Ser ikke bort fra at jeg kommer til å lese bøkene om igjen snart, - når mørketida igjen er over oss.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

LailaHarald KKirsten LundAndreas BokleserVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid Kjendlie