Søker bøker med denne sjangeren. Helst for voksne. Blir fansinert av hjemsøkte hus/sykehus, gjenferd, og ellers overnaturlige ting. Synes pgså det er spennende med sånne skrekk filmer fra psykiatriske sykehus eller lignende. Noen som vet om noen bøker for meg? :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 18 svar.

Hvis du er ute etter hjemsøkte hus og gjenferd burde denne antologien være midt i blinken: The Mammoth Book of Haunted Houses Stories, 37 grøssne historier, alle med innledninger humoristisk arrangert som en eiendomsmeglers prospekt. Bakerst en bibliografi over hjemsøkt hus-romaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Midnatt på museet :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det romaner eller type fra virkeligheten du leter etter? Det kan hende du finner noe i bokhylla mi som heter spøkelser/gjenferd. Odd Thomas- bøkene til Dean Koontz er jo og litt morsomme. Ellers så er det mye her inne om du vil lese engelsk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en del filmer er jo laget etter bøker eller omvendt. American Phycho er jo en bok, og det er vel The Shining også, Omenfilmene, og Eksersosisten

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du syns skrekkfilmer med psykiatriske sykehus er spennende, bør du se babycall og villmark 2. Du sier du liker voksen grøssere. Det er en ungdomsserie som heter Dr Schanbel krønike du bør prøve ut. Det er en skummel serie som har mye historiske riktigheter. Det er en bok som heter Darlah som også er ganske nervepirrende, samt dorian Gray av Oscar Wilde. Ekstremt mye spennende og skumle bøker der ute.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan være at " dukkene" av Mo Hayder vil falle i smak...det er iallefall handling fra psykiatrisk sykehus. Har skjønt at mange anser den som en grøsser også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilke skrekkfilmer fra psykiatriske sykehus refererer du til?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slike bøker liker jeg også (-kanskje med unntak av psykiatrisk sykehus-delen..)! Jeg regner med at du har lest "The shining" av Stephen King. Men har du lest hans "Mørke krefter/The Dead Zone"? Jeg vil også foreslå: "House on haunted hill" (Shirley Jackson), "Rebecca" (Daphne de Maurier) og "The woman in black" (Susan Hill). Jeg vil også sterkt anbefale John Ajvide Lindqvists forfatterskap, f.eks. novellesamlingen "Papirvegger" - og campingferie blir aldri det samme igjen etter å ha lest hans "Himmelstrand". Grøsserstemningen finner man også i "And then there were none" av Agatha Christie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke lest noen av disse bøkene.the shining er den på engelsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Shining er den engelske utgaven. På norsk heter den Ondskapens hotell

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardottir, Bag of Bones av Stephen King - er det den type historier du vil ha? Klassikeren Ondskapens hotell?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste i gamle dager en bok som hadde titelen: "Selsomme historier fra hele verden". Full av det som du leter etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant bare en bok fra andre Bjerke med lignende navn? Kan det være den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg tror ikke det. Har en følelse av at dette var en bok som var oversatt fra engelsk. Lånte den på biblioteket for over 50 år siden......

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne, tenker jeg: http://www.nb.no/nbsok/nb/fde038184bd8386bd94ba8e0a1ee4968?index=6#3 - redigert av Sigurd Hoel, utgitt på Gyldendal i 1959. Lenken går til digitalutgaven på Nasjonalbiblioteket - oj, det er sant, da kan nok ikke du åpne den! For du befinner deg vel stadig på andre siden av Atlanteren fortsatt? Men Monica Carlsen har lagt den inn på bokelskere.no, ser jeg - her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du fant den. Og du har rett, jeg er enda på andre siden av Atlanteren og kan ikke åpne lenken. Men jeg er glad du fikk fatt i den, håper den tilfredsstiller din hunger for selsomme historier. (Ikke glem å kikke under sengen før du legger deg!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha - min hunger for selsomme historier er nok ikke-eksisterende. Men vi får håpe at trådstarteren Madeleine kan få noen spennende øyeblikk på Nasjonalbibliotekets nettsider. ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...Og da jeg søkte på "selsomme historier" på Nasjonalbibliotekets nettsider (www.bokhylla.no), fikk jeg 5 922 treff - så trådstarteren kan nok finne mye gratis lesestoff der, så fremt hun befinner seg innenfor Norges grenser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandTheaLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone HTor-Arne Jensen