Har lest - og forelsket meg i - Ambulanse av Johan Harstad og Den du ringer kan ikke nås for øyeblikket av Lena Niemi. Og Judith Herrmanns noveller er også av gjennomgående god kvalitet, i likhet med Christer Mjåsets noveller. Så nå søker jeg det som kan bli neste favoritt, eller ihvertfall en god leseropplevelse.

Er det noen som har et par gode tips til novellesamlinger man bør få med seg? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 14 svar.

Novellens mester, Hemingway er et must når en først skal gi seg i kast med noveller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når du sier det, så har jeg Hemingways beste (Gyldendal) stående i bokhylla :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt det som lå meg på hjertet av Levi Henriksen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har riktignok ikke lest hans noveller, men romanen Babylon badlands var en liten skuffelse (først og fremst å grunn av slutten), så jeg er litt skeptisk. Men man skal jo aldri si aldri :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg likte også Niemi veldig godt. En annen stor favoritt for meg er Gaute Heivolls Doktor Gordeau og andre noveller

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres interessant ut! Må ta en kikk på den, tror jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil foreslå at du prøver kanadiske Alice Munro. Jeg har bare lest en slags "best of", men den var veldig bra. "Klagesang for Easterly" av Petinah Gappah fra Zimbabwe kan også anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Både Munro og Gappah står allerede på leselisten min, men dette er vel en bekreftelse på at jeg bør lese noe av dem snart :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del synes jeg Johan Borgens "Kaprifolium" er en fantastisk novellesamling. Så den anbefaler jeg av norske.

Og så har jeg hatt liggende en stund (vel, noen år) Eudora Welty - tror det er hennes samlede, rett og slett. Hun går for å være USAs grand old lady innen novellekunsten - grunnen til at hun er blitt liggende hos meg, har ingenting med kvaliteten å gjøre, siden hun ennå er ulest - har bare ikke magamål når det gjelder bokanskaffelser, så hun forsvant i en stabel før jeg rakk å komme i gang med henne.

Dessuten kan du kanskje ha "nytte av" novelleantologier - slik har jeg for min del oppdaget flere nye (for meg) forfatterskap. Jeg har flere av antologiene som utgis under tittelen "The O.Henry Awards" - utgis hvert år, og de byr på mye forskjellig - og spennende. Man liker ikke alt (som regel), men så finner man gull innimellom. (Søk gjerne på wikipedia, så kan du finne mer info.)

Jeg liker veldig godt å lese noveller, så jeg ser ikke bort fra at jeg kanskje melder på flere kandidater i denne tråden etter hvert.... Og siden jeg ikke har lest "dine" novellesamlinger, så har jeg fått noen spor å forfølge selv - takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode tips! Har ikke hørt om disse, så de må jeg se nærmere på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lyst til å foreslå ei lita bok av den franske forfatteren Guy de Maupassant, den heter "Borgermesteren og andre fortellinger" eller "The best short stories". Her er det samlet 14 av hans mange noveller, de er humoristiske og ironiske fortellinger som har bakgrunn fra hverdagslige episoder og som forteller om skjulte sider ved folk. Vet ikke om den er å få kjøpt i bokhandel men de har den nok på biblioteket.

Boka var mitt første møte med forfatteren men jeg vil nok lese mer av hans forfatterskap.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset! Skal se nærmere på hans forfatterskap :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Gjestene" av Merethe Lindstrøm, "Bavian" av Maja Aidt, "Ikkje for varmt, ikkje for kaldt" av Rønnaug Kleiva, og det aller meste av selveste kongen: Kjell Askildsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjestene av Lindstrøm likte jeg ikke noe særlig, men de andre du nevner har jeg ikke lest, så de tar jeg med meg videre :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTine SundalHildeKirsten LundToveLinda NyrudHeidiTine VictoriaJulie StensethHelen SkogAndreas BokleserTone HTerje N AbuslandHilde Merete GjessingHenrik  Holtvedt AndersenBjørg L.Amanda AAvamgeGodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødThea