Jeg vil teste et konsept med en nettbasert bruktbokbutikk, og har derfor etablert Pbok.no. Vi har passert 20.000 bøker så det bør være noe for enhver smak. Til alle leselystne: Test ut løsningen, og gi gjerne tilbakemeldiger her på tråden - positive eller negative (konstruktive).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg synes dette opplegget er litt pussig. Bokelskere er en kanal for oss som liker å lese og diskutere bøker – ikke en salgskanal. Plutselig dukker det opp flere tråder som reklamerer for pboks.no’s produkter og tilbud. Pbok.no er registrert med en profil uten én bok og uten annen deltakelse enn å selge egne bøker.

Én bokhandel gjør vel ikke så stor skade, men prinsipielt synes jeg ikke noe om at bokelskere.no brukes på denne måten. Som Ingunn er inne på i en annen tråd, er det nå fritt frem også for andre bokhandlere å hive seg på? Jeg gjentar Ingunns spørsmål – er dette salgsopplegget avklart med Admin?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har valgt å ikke bestille, for jeg syns ikke noe om å sponse flyktninger ut over skattekroner som staten bruker på dem. Det handler ikke om person, men politikk. Jeg oppfatter "firmaet" som noe "uhumskt" ettersom jeg hadde ventet å finne kontaktinfo som organisasjonsnummer, adresse (fx. til bruk ved returer) og telefonnummer, ikke en lang rar avhandling om litteraturens opphav...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei
Får melding om malware fra min Asus router når jeg prøver å gå inn på siden din.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

nesten samme etternavn..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PBOK.no - 20.000 bruktbøker på nett
Ja. Navnet mitt er fra Randaberg i Rogaland. Jeg tipper du kanskje er trønder?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker er alltid interessant, og du har jo - ser jeg på nettstedet ditt - en annerledes innfallsvinkel til ditt foretak. Et par kommentarer fra meg:

  • Bokhylle-bildene tror jeg ikke er så verdifulle for potensielle kjøpere. Såvidt jeg ser, er bøkene bare tilfeldig satt i hyller, ikke etter noe system. Det vil ta mye lengre tid (= mange klikk) å "vindusshoppe seg" gjennom bøkene ved hjelp av de bildene, enn det det tar å få et overblikk over en tilsvarende mengde usystematiserte bøker på f.eks. et loppemarked. Så jeg tror at det er bortkastet tid å ta de bildene og legge dem ut på nettet.
  • Jeg savner sjangre/kategorier. Jeg skjønner at akkurat dét kan bli en ekstra utfordring for dine ansatte å gjøre noe med, men kanskje det kan være en læringsprosess for dem, det også? (Da må de jo forholde seg litt til innholdet i boken, og avgjøre blant annet "er dette sakprosa eller skjønnlitteratur?" Det blir både språktrening og samfunnskunnskapstrening for dem - med andre ord kompetanseheving.) Med 20 000 bøker trengs en form for hierarki eller sortering! Også på språk - for antagelig kommer det inn noen engelske bøker til dere også, kanskje også danske og svenske? For å bruke meg selv som eksempel: noen ganger styrer jeg rett mot "engelsk-avdelingen" når jeg vil kikke på bøker i bokhandel/bruktbutikk eller på nett.
  • En alfabetisering er kanskje på vei? Jfr. at en ennå ikke aktiv meny-lenke heter "Sortert på forfatter". Også det vil lette navigeringen for potensielle kjøpere.

Generelt: jeg anbefaler at dere gjør det lettere for folk som besøker sidene deres å finne bøker de ikke visste at de var på jakt etter. Det er et råd som ikke er bra for lommeboken min, men for forretningen deres. Dere bør tenke "mersalg": selv om jeg gikk inn på pbok.com på jakt etter én bestemt bok, bør jeg få muligheten til kjapt å sjekke om det finnes noe annet spennende mens jeg først er på siden. Og til det trenger jeg at dere har forhåndssortert litt mer for meg.

Lykke til med konseptet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

PBOK.no. 20.000 bruktbøker på nett. Takk. Du har helt rett og gir gode råd. Det er en utfordring jeg tar med meg, men som jeg ikke helt ser løsningen på ennå. Foreløpig er jeg nok best for dem som er på jakt etter en bestemt bok eller forfatter...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan nok være, dét. Kanskje du burde gjøre litt research ved å kikke på andre norske nettbutikker som selger bruktbøker? Og gå inn der med noen bestemte oppgaver - av typen "hvis jeg nå var på jakt etter en bok om X (fluefiske/krim/handling fra Rogaland/biografi/...) - hvordan er nettstedet lagt opp for å hjelpe meg å finne dét?"

Husk også at hvis du BARE kan finne en bestemt bok ved å søke på forfatter eller tittel - så er det helt avgjørende at de som har registrert boken har stavet alle navn og titler helt korrekt. Bare en liten skrivefeil der, så er boken umulig å finne igjen.

Mange bruktbok-nettbutikker kategoriserer også forfatningen på bøkene. Er eksemplaret like bra som en ny bok; i veldig god stand, litt slitt, eller veldig slitt? Også noe å tenke på. Ikke minst: noen lesere liker å notere i margen/streke under i teksten - det vil jeg som kjøper vite om på forhånd! Sånne som meg kan ikke fordra andres notater/understrekninger - andre synes tvert i mot at sånt er helt greit, kanskje til og med interessant.

En siste ting om "bokhylle-bildene": har du tenkt på at med det samme én bok fra et slikt bilde blir solgt, så er bildet utdatert? Nok en grunn til ikke å bruke tid på sånne bilder etter min mening.

Vel - nok en gang, lykke til videre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PBOK.no 20.000 bruktbøker på nett
Bedre kategorisering er neste steg ja. Men det blir nok gjort ved å søke etter ferdig kategoriseringsinformasjon på internett. Tror det er litt utfordrende for mine ansatte å gjøre det riktig. Jeg vil prøve meg fram her. Vet du om noen gode kilder for kategorisering basert på ISBN?

Men jeg har et spørsmål vedrørende ryggbildene. De er litt halvferdige nå, nemlig. Jeg har tenkt meg på litt sikt å utvide nettløsningen med en "intelligent" stripe under bøkene. Jeg har nemlig rekkefølgen bøkene står i hyllen, og ved å benytte vekt/størrelse/antall sider i boka kan jeg lage trykkbare felter som havner noenlunde riktig under hver bok. Eksempelvis kan røde felter bety at boka er solgt. Og grønne felter er klikkbare slik at den aktuelle boka åpner seg. På den måten kan kunde få litt en opplevelse av å gå og kikke i hyllene? Hvordan ville det vært?

Det jeg sliter med er å sortere bøkene i hyllene etter tema/forfatter etc. Det vil være krevende for økonomien i prosjektet tror jeg. Men jeg har imidlertid lagt til rette for det i fremtiden ved at hver bok får en RFID, og dermed kan flyttes rundt, og likevel enkelt spores hvor den står til enhver tid :-)

Men hittil brukes ressursene stort sett på å få inn riktig tittel og forfatter, noe som er krevende i seg selv...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHilde H HelsethLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B LieHegeHarald KHeidi HoltanKirsten LundInger-LiseTrygve JakobsenReadninggirl30TheaCathrine PedersenAgnete M. HafskjoldTine SundalBeathe SolbergTjommiLene MBjørg Marit TinholtConnieToveJakob SæthrealpakkaPär J ThorssonSynnøve H HoelFindusEllen E. MartolDaffy EnglundMonica CarlsenIngunnJKarin BergIngeborg GEli HagelundGrete AastorpAkima MontgomeryNora FjelliAnniken RøilAliceInsane