God skildring av utviklingen ved Løkken verk, til den ble Orkla-konsernet. Boka var bestilt av JP Heyerdahl, men det er ikke en direkte skjønnmaling av forholdene for arbeiderne. Jeg er imponert over Toril Brekkes research, og evne til å lage historier rundt sitt oppdrag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg liker Toril Brekkes evne til å skrive så jeg ser personer og omgivelser foran meg når jeg leser. Denne gangen lyttet jeg til Hallbjørn Rønnings utmerkete opplesning, noe som gjorde boka til en enda bedre opplevelse. Dette var en informativ og god skildring av perioden fra malmfunnet i Meldalen for 350 år siden og fram til Løkken verk/Orkla i dag. Her er utviklingen av staten Norge flettet inn i historien ved å beskrive hendelsene og konsekvense dette fikk for gruvene, verket og lokal-samfunnet. Vi hører om danske kong Fredrik og Støvel-Cathrine, om Eidsvoll-mennene, unionsoppløsning, sykdom, streiker og kriger. Boka bærer preg av å være et bestillingsverk med noe hastverk (som forfatteren selv påpeker), men dette skjemmer ikke fortellingen på noen måte. Jeg ble engasjert av historien og noen steder hadde jeg ønsket at forfatteren hadde tatt seg tid til å utdype teksten omkring noen av de fargerike personene, gjerne ved fri diktning. Toril Brekke har godt grep om tidsepoker og miljø, hun er en forfatter jeg leser med glede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Christoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale