Lesehelg, tralala! Her på Østlandet kan det muligens bli litt lesevær/regn i helgen. Nå spørs det hvor mye jeg får lest i selve helgen i og med at hele sesong 4 av Orange is the New Black ble lagt ut på Netflix i dag :-)

Jeg har nettopp startet på en historisk biografi om selveste Solkongen - Louis XIV (eller Ludvig den 14. som nordmenn gjerne kaller ham). Den er skrevet av historikeren John Abbott som levde på 1800-tallet og ble født om lag 100 år etter Louis' død. Det er interessant lesning spekket med fakta, så jeg må dvele litt her og der. Louis XiV bygde jo ut det fantastiske Versailles-palasset slik vi kjenner det i dag. Jeg har beundret palasset på stedet flere ganger. Solkongen levde i en spennende tid og hadde et ganske utrolig liv. Jeg har ikke akkurat druknet i historielesning etter avsluttede studier, så det er gøy å få litt lesevariasjon ved å lese historie.

Podcasten jeg anbefaler denne uken kommer fra BBC's Radio 4 - nemlig A Point of View. Denne podcasten passer for de nysgjerrige, de som liker litt intellektuell gymnastikk eller de som verdsetter det å tøye tanken litt. I episoder på ca 10 min kåserer tenkere og filosofer over svært varierte tema - sånn sett er der litt for enhver smak. A Point of View-serien har gått i flere år, så det er bare å scrolle nedover for å finne noe som kan interessere deg:
http://www.bbc.co.uk/programmes/b006qng8/episodes/player

Nyt verden og litteraturen! God helg :-)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 21 svar.

har lest ferdig flere av bøkene i Hva kan jeg fortelle deg om-serien.. De er lettleste, og ikke mer enn max 65 sider. Om ulike typer sykdommer eller diagnoser osv. Anbefales da de er lettleste og ikke tungt språk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I helga har eg ikkje "lest" anna enn hund og sauer. Har vært på gjeterhundkurs fredag til søndag, langt oppe i ein seterdal utan mobildekning. Eller leselampe for den del. Men på bilturen til og frå høyrde eg på A Tale of Two Cities av Charles Dickens. Det blei kvalitet over køyreturen.

Veka som gjekk var forøvrig ei bra leseveke. Kom meg igjennom Innvandrerne 1 av Vilhelm Moberg (satsar på å lese heile serien i løpet av året), og er kome godt i veg med Terra Roxa av Jon Michelet. Kjekke bøker begge to (sjølv om TR dabbar av litt no etter ein god start).

Kjekt å sjå at så mange andre har hatt ei god lesehelg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har travle dager nå før ferien i juli, men fikk tid til å lese litt i dag. Skrik Under Vann, en dansk krimbok av Øbro & Tornbjerg er unnagjort...lettlest og spennende Nå leser jeg bok nr 2 fra A.J. Kazinski; Søvnen Og Døden

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga ble det lesing her og. Jeg fullførte De som fortjener det av Peter Swanson i går. Nå er jeg straks ferdig med Reisen hjem av Lori Lansens, og igang med Rovdyret av Jan-Erik Fjell. Bøkene til Jan-Erik Fjell er litt stas siden jeg kjenner en del av stedsnavnene. Håper det kommer flere.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Triangel av Eystein Hansen. Dette er den tredje boken om Elli, og helt klart en opptur etter bok nummer to som ikke falt helt i smak hos meg.

Sesong fire av Orange is the new black skal ses neste gang samboeren jobber helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei igjen.
Denne helgen har det blitt lite lesing, men tenkte å starte med Tyskerjentene - Helle Aarnes. Jeg har gått litt bort i fra leseutfordringen, og leser det jeg kommer over og har lyst å lese. For at jeg skulle opprettholde lesegleden/lyeselysten måtte det bare bli sånn

Godt sagt! (6) Varsle Svar

På Sørlandet kan vi sitte ute å lese i sommerværet denne helga. Jeg har kommet godt i gang med Steinbeck in Vietnam, som kom i 2013. Her er krigskorrespondansen hans fra 1967 samla; opprinnelig publisert i Long Island avisa Newsday. I artikkel etter artikkel viser han sitt totale knefall for den amerikanske imperialismen. Han tar tydelig parti, har tror på de offisielle amerikanske grunnene for å krige i et land på andre siden av kloden, han følger offiserene og soldatene i felten, på patruljebåter i elver og i helikopter over jungelen.
Ifølge for- og etterordet, skrevet av Thomas E. Barden, selv Vietnamveteran, tar det lang tid før Steinbeck husker hva han sjøl skreiv om okkupanten i Natt uten måne.
Steinbecks vandring fra Vredens Druer til disse artiklene er lang, men svært interessant å sette seg inn i. Jeg har også nettop fått tak på Bombs Away, boka han skrev under andre verdenskrig for forløperen til CIA.

I tillegg leser jeg Prekariatet, den nye farlige klassen av Guy Standing, parallelt med litt for mange andre bøker for tida.
Den mest avslappende av dem er I'm with the band, Confession of a groupie. Pamala des Barres om hvilke rockemusikere hun lå med på sekstitallet. Hun holder nå på med Led Zeppelingitarist Jimmy Page, mens Mick Jagger ser ut til å være på tur inn.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

snart ferdig med Portal bok nr 2 om historien etter 1750

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser Pippi Langstrømpe av Astrid Lindgren. Artig, så lenge det varer, at barnet velger høytlesing fremfor film når hun må velge. Først går det en stund da hun fortsatt tror at det er mulig å få begge deler. Selv har jeg et litt ambivalent forhold til den andre boka jeg leser. Verdens lys av James Lee Burke. Han drøfter det motsatte; ondskap og hvordan bli oppslukt av det. Så da er historien og fremdriften ganske sekundær. Jeg håper han kommer i mål med denne.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ble ferdig med Kineseren av Mankell sist helg,og så fant jeg ei bok i hylla som det var mange,mange år siden jeg leste.Herbert Crumps ekteskap av Ludwig Lewisohn. Har litt igjen som jeg straks blir ferdig med,og den neste nå er Skisser fra London av Charles Dickens.
Får besøk av familie fra Østlandet i morgen,da blir det nok ikke så mye lesing, men det blir til gjengjeld to bursdagsfeiringer!
God helg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Endelig en helg uten program:-) må nok gjøre litt husarbeid, men vil mest lese og kose meg. Litt usikker på hva jeg skal lese..... Men må bli noe jeg kan krysse av på leseutfordringen i hvertfall. God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hælj igjen, og for min del til og med ferie :) I alle fall fra sjukehus-jobben min. Jobber også med hjemmefødsler og er i beredskap hele ferien min, derfor kan jeg ikke reise så langt. Det burde gi mye lesetid uansett vær :)

Akkurat nå leser jeg "Larmen og vreden" av William Faulkner. Tung, meeeeget tung.... Har kommet meg gjennom de første 70-80 sidene og er nå inne i et parti som er lettere å lese. Jeg kommer til å lese den ferdig, for jeg klarer ikke å levere tilbake bøker som jeg ikke har lest ferdig. Uansett om jeg ikke liker boka. En greie jeg har... Tror ikke det blir andre bøker denne hælja, for jeg merker at jeg bruker litt tid på denne. God lesehælj!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg fortsetter, som jeg sa forrige helg, med Ken Follett, 'På grensen til evigheten' Akkurat nå er jeg i 1962, og forholdet mellom USA og Sovjetunionen begynner å bli temmelig spent. I Berlin følger vi en familie som opplever å bli splittet av den nybygde muren. Dette er spennende lesning, synes jeg.

I motsetning til deg Rufsetufsa, så er jeg veldig begeistret for Netflix og andre muligheter til å streame serier og film. Jeg kan se hva jeg vil når jeg vil uavhengig av tv-kanalenes sendeskjemaer, og helt fritt for reklameavbrudd. Og jeg slipper å kjøpe og eie så mange ting - som jeg synes hoper seg opp og fyller opp huset.

Jeg er imidliertid av dem som ikke ble fenget av Orange is the New Black. Startet å se, for det var jo en serie det var så mye snakk om. Men likte den ikke så godt, så avbrøt. Favorittseriene på Netflix har hittil vært Broen, House of Cards og Downton Abbey, som jeg ikke fikk med meg noe av da den gikk på NRK, men har sett i sin helhet på Netflix.

Nei, nå skal jeg dykke inn i vår nære historie sammen med Ken igjen :-) God helg alle :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg vil ikke ha Netflix samme hvor praktisk dere synes det er. Greit at jeg må vente litt på ting før det ender i posten (blu-ray, dvd og musikkalbumer) for da har jeg i det minste noe å glede meg til for jeg er en person som ikke har mye å glede seg til. Og ventetiden er snakk om noen dager når man bestiller det før det kommer i postkassa. Og i mellomtiden er det bare å se vanlig tv, eller youtube og lese bøker. Verre er det ikke:) Så nei, jeg blir ikke misunnelig og har heller ikke behov for å ha Netflix. Jeg vil heller eie filmer/tv - serier og musikk. Se dem i en samling og ha dem i hyllene mine. Det har sin sjarm som Netflix ikke kan erstatte.

Ps: Når man eier filmer/tv-serier på blu-ray og dvd kan jeg også se dem når jeg vil uten reklamer akkurat som Netflix , som du nevner av fordeler. Så nei, foretrekker fysisk samling med covere og alt. Føler at det er noe som mangler når alt blir digitalt.

Dessuten ser jeg ikke sååå mye filmer og tv-serier at jeg har noen grunn til å ha Netflix for ser ikke så mye på tv til vanlig heller. Leser mest bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var ikke ment som noen kritikk av deg, Rufsetufsa, bare en kommentar som viser hvor forskjellige vi mennesker er :-)

Du liker å eie en fysisk samling som du koser deg med å eie. Jeg liker å slippe å eie ting, og vil heller ha dem i 'skyen', klar til å laste ned når jeg vil bruke.

Samme når det gjelder bøker også: Jeg elsker bøker, men låner helst på biblioteket, da slipper jeg å eie så mange Jeg kjøper bare de jeg synes er riktig gode, og gjerne vil lese flere ganger. Samtidig vet jeg at for mange er det halve gleden, det å eie sine bøker. Så, vi er forskjellige som mennesker, og jeg sier ikke at det ene er bedre enn det andre.

Jeg ser heller ikke veldig mye film og tv, men det er nå godt å koble av med innimellom :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skjønner det, og jeg var jo heller ikke sint i teksten. Jeg bare forklarte hvorfor jeg ikke har og ikke vil ha Netflix, så ikke annet enn det:) Så vet du ikke mente det som kritikk.

Jeg vil eie bøkene jeg har fordi vil jo ha mitt eget bibliotek, men skjønner jo at alle ikke orker å ha/ta vare på alt av filmer, bøker osv ... for det kan jo bli mye. Men jeg liker å beholde det jeg har lest og sett, og da er det bare å finne smarte løsninger angående hyller og sånt:)

Enig i det. Jeg leser mye, men orker ikke å lese fra morgen til kveld så da er det kjekt å gjøre andre ting for ellers går man lei. For man kan jo gå lei av det man liker å gjøre. Så sier ikke nei til avbrekk innimellom. Da går det i fargelegging og pc-spill. Huff, jeg kommer aldri til å bli voksen;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånn er jeg også.. koser meg veldig med fargelegging, pc-spill, puslespill og andre kanskje 'barnslige' ting.

Men så er det noe som heter at 'den dagen du slutter å leke, er du ikke gammel, da er du død'
Den knuger jeg til mitt bryst :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg også legger puslespill. Akkurat nå for tiden legger jeg et puslespillet av EifFeltårnet. Og det tar sin tid. Men, men, noe må da vi ha å gjøre. Selv er jeg en person som liker å være opptatt med noe for jeg tåler ikke å kjede meg. Det er det som er greia. Må alltid gjøre et eller annet.

Det ligger vel noe i det ordtaket:) Man må ta vare på barnet man har i seg;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke Netflix og har ikke tenkt å skaffe meg det heller. Foretrekker å ha personlig samling så kjøper fremdeles blu-ray og dvd'er, og musikkalbumer. Fortrekker personlige samlinger for synes det er synd at alt skal være så digitalt. Har heller ikke sett en eneste epiosde av Orange is the New Black for vet ikke om det er en serie for meg? Har sett mange serier oppgjennom årene, og originale The X-Files er og blir favoritten. For to uker siden så jeg American Horror Story sesong 1 og i går fikk jeg første sesong av Supernatural i posten som jeg skal starte på i kveld.

Tidligere i uka leste jeg ut Med beina på nakken av Arne Svingen og har begynt på Søvngjengeren av Diane Guest. Det er en bok som tilhører Casino Grøssere som ble utgitt rundt 80-90 tallet. Jeg har tolv bøker fra den serien og har tenkt å lese de jeg har fra serien om igjen i år. Tidligere i år har jeg lest Skrekkens hus av Hugh Zachary fra samme serie. Og de som ikke vet hva Casino Grøssere er, så er det en serie som ble skrevet av forskjellige forfattere og bøkene var enkeltstående.

Jeg skal også fortsette å lese The Night Circus av Erin Morgenstern og Djevelmasken av Tom Egeland. Så flere bøker blir det nok ikke i helga.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Akkurat nå er jeg oppslukt i Darkness Series av J.L. Drake. Det går fort unna og jeg er nå igang med bok 2 av 3 i denne boksen. Typisk college-setting, men likandes karakterer og veldig spennende.

For meg som er lyssky er podcast det perfekte sommertilbehør. Jeg legger meg til steking eller under parasollen, setter på meg hodetelefonene, tar på meg lystette briller og storkoser meg. Podcasten er Undisclosed: The State VS Adnan Syed, en uavhengig fortsettelse av Serial-saken. Jeg er veldig på etterskudd så jeg må komme litt videre før sesong 2 og en ny sak begynner. Om været tillater det denne helgen får vi se på.

God helg til alle!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ny helg, nye bøker. Og det er ikke bare du som skal se Orange is the New Black :-)

Avsluttet i dag Essays første bok av Michel de Montaigne, som var helt fantastisk. Har andre og tredje bok også, men det er tankevekkende stoff og store, tykke bind, dette , så føler at jeg trenger en pause før jeg gyver løs på neste.

På sakprosafronten har jeg derfor funnet fram kanadieren Douglas Gibsons Stories About Storytellers. Har hatt den en god stund, både som e-bok og lydbok, så det på tide å ta fatt på den. Gibson skal ha vært en av Canadas fremste redaktører og forlegger i mer enn førti år, inntil han pensjonerte seg i 2009, og han skriver om forfattere han har jobbet med. Blant de mest kjente er nok Alice Munro, Robertson Davies og Mavis Gallant.

På e-bok har jeg også omsider kommet i gang med Livet og døden tar rotta på meg
av Yan Mo, og foreløpig storkoser jeg meg med denne sprelske og fabulerende romanen. Håper det forsetter gjennom alle de 625 sidene, selv om jeg ser at flere syntes den blir for lang.

På øre har jeg denne helgen den helt ferske romanen The Girls av den amerikanske debutanten Emma Cline. Den handler om en Manson-aktigig kult, og vi får historien fortalt gjennom en av disse jentenes tilbakeblikk. Besnærende fortelling og fantastisk språk! En forfatter jeg håper å høre mer fra etter hvert.

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R