Brasil -
Paulo Coelho skriv populære bøker, men dersom ein del av formålet også skulle vere å kjenne på atmosfæra til landet forfattaren kjem frå så er ikkje bøkene hans dei mest egna. Så vidt eg har oversikt over så er handlinga i bøkene hans lagt til andre himmelstrøk.

Når det gjeld skildringar av kvardagsmenneske i Brasil så er dei bøkene eg har lest av Jorge Amado (1912-2001) av høg klasse. Handlinga er gjerne lagt til første halvdel av 1900-talet, og geografisk i Nordaust-Brasil. Enkelte av dei er å får tak i på norsk, her må ein truleg leite ein del i bruktbutikkar og antikvariat. Skal ein lese på engelsk er det nok lettare å finne bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jorge Amado høres interessant ut. Skal absolutt sjekke han ut. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågsvarteperHarald KNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LKirsten LundEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica Carlsen