Jeg blei rørt og fascinert over disse uvanlige kjærlighetshistoriene mellom ei vanlig norsk jente og to menn som fortsatt er svært berømte. Forfatteren skriver lavmælt og vakkert, og selv om det konsekvent fortelles om hovedpersonen Marianne i tredjeperson, får vi et nært innblikk i hennes tanker og følelser da alt er sett fra hennes synspunkt. Til tross for dette er boka stort sett nøytral og gir leseren muligheten til å selv felle dommer over det som skjer, og dette synes jeg er en styrke. En interessant del av historien er nemlig måten Axel Jensen fremstår på, og tankene det vekker om kvinneroller. De fargerike beskrivelsene av bl.a. bohemlivet på den greske øya Hydra er med på å gi historien liv og å heve den over typiske kjærlighetsromaner. Vi får ikke vite stort om hva som skjedde videre i livet til Marianne etter at forholdet til Leonard Cohen tok slutt på 60-tallet, men personlig likte jeg at dette blir utelatt. Boka har undertittelen "ei kjærleikshistorie" og det er nettopp det vi får!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg også likte denne boka godt og ble sterkt berørt. Hadde selv netopp vært på Hydar, og leste denne, samt biografien om Axel Jensen og Leonard Cohen og hørte en serie som gikk på radioen med intervjuer med Axel Jensen og MArianne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SiriStig TLars Johann MiljeAnniken LHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn S