Bra plott, spennende, men i begynnelsen litt langdryg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg synes dette er det fine med Dahls bøker. Man må liksom inn i stemningen i hver bok. Han bruker ofte nesten lyriske vendinger for å skildre ulike menneskers oppfatning av det som skjer rundt dem og hvordan det berører dem. Så begynner vi langsomt å se konturene av at ting henger sammen. Og henger vi med lenge nok, så venter en aksellererende prosess, der brikker kommer på plass i samme øyeblikk som vi selv oppdager sammenhengene. A-serien er etter min mening en unik samling fortellinger som løfter krimgenren til nye høyder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Og jeg liker veldig godt at det er ei hel gruppe med etterforskere som vi lærer å kjenne veldig godt. Det er lett å leve seg godt inn i deres verden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nettopp det at det er mange personer å forholde seg til, kan gjøre at noen lesere faller fra underveis. Derfor gir det mening å lese flere av bøkene. Hver bok konsentrerer seg spesielt om en eller to personer fra A-gruppen som vi får anledning til å bli bedre kjent med. Dette gjør at lesergleden øker med hver bok man leser. Det står flere steder at bøkene er uavhengige av hverandre. Likevel vil jeg anbefale å lese bøkene i rekkefølge, siden det er henvisninger til tidligere bøker som faktisk til dels kan ødelegge spenningen, og siden A-gruppen endrer seg gjennom serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er helt klart en god ide å lese bøkene i rekkefølge. Apropos det, er det noen som vet om den første boka ("Misterioso" på svensk) har kommet ut på norsk i det hele tatt? Jeg husker at den første som kom ut på norsk, var bok nr. 2 i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Misterioso kom i norsk utgave i år og gjorde til skamme alle Cappelens tidligere back-cover annonseringer om at Ondt Blod var den første i serien, Blind jakt nr. 2 osv. Her tok altså forlaget feil, om de da ikke mente at dette var første og andre bok på norsk. Vel. Uansett. Endelig har de funnet ut at Ondt blod var bok nr. 2 i Arne Dahls utmerkede serie om A-gruppen, som altså er 10 bøker totalt. Forfatteren er for øvrig nå godt i gang med serie nr. 2. Dessuten er det blitt TV-filmer av serie 1. Jeg vet ikke om de er kjøpt inn av noen norsk kanal, men serien hadde premiere på SVT i desember i fjor. Foreløpig er Misterioso kun tilgjengelig i innbundet utgave på norsk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja da, Viskleken har jeg også lest - må ha de bøkene med en gang de kommer i pocket ;) Jeg ble absolutt ikke skuffet av den boka heller og gleder meg til neste kommer.

De første filmene har jeg også sett. Var litt skeptisk til om jeg skulle se dem, for jeg mistenkte at jeg kom til å bli skuffet, men jeg greide jo ikke å la være. Noen av personene stemmer ikke helt for meg, spesielt Hjelm og Hultin. Hultin har jo skiftet både kjønn og personlighet. Kerstin Holm er ikke helt rett for meg heller, men henne greier jeg å venne meg til på en måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn Christinbandini