Jeg henger også med :-) Har krysset av 16 punkter på lista jeg også, så det ser ut som vi ligger ganske likt. Jeg merker at det gjør meg godt å bli utfordret litt på å lese litt andre typer bøker og andre sjangere enn jeg ellers ville valgt. Og jeg har hatt noen veldig gode leseopplevelser ved å velge dette annerledes'et. Oppdaget noen virkelig gode og for meg nye forfattere. Gøy :-)

Jeg sliter også litt med noen av punktene. Bok basert på eventyr synes jeg og er vanskelig. Bok hvor hovedperson har samme yrke (økonomikonsulent), og bok med handling fra hjemsted er også vanskelig. Science fiction gruer jeg meg litt til.. for det liker jeg virklelig ikke. Selvutvikllingsboken er jeg heldigvis ferdig med, den var et slit, og jeg lurte flere ganger på hvorfor jeg bruker tid på dette.. Men så er det vel det at det skal ligge litt utfordring i det også da, og at ikke alt skal gå like lett.

Akkurat nå koser jeg meg med 'Bror din på Prærien', som skal krysses av sammen med 'Slåttekar i Himmelen' som en bok og dens prequel. Edvard Hoem hadde jeg ikke lest noe av før, så han er en av disse nye gode bekjentskapene jeg har gjort gjennom denne utfordringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Og ja, jeg glemte science fiction sjangeren. Siden det hørtes ut som du ikke er spesielt begeistret for sjangeren anbefaler jeg Ready Player One av Ernest Cline (samme tittel på norsk og engelsk). Veldig atypisk science fiction bok, og en utrolig underholdende bok fra start til slutt! Leste den sammen med den dystopiske lesesirkelen her inne, og det virket som alle var veldig begeistret for den. Ligger diskusjonstråd ute på boka dersom den kan interessere deg. Lenge siden jeg har lest en så underholdende bok! Og stappfull av gøyale 80-talls referanser:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for anbefalingen av Ready Player One. Takket være deg kom jeg meg greit igjennom Science-Fiction-utfordringen med glans :-) Fremdeles ikke helt min greie, men underholdende og spennende så det holdt, så den var lett å lese. Det som trakk ned for min del ble de detaljerte utlegningene om forskjellige spill og filmer - og det at det stadig refereres til yndlingsspill, yndlingsfilmer og yndlingsserier - det fikk ta litt for stor plass, synes jeg. Men jeg gir den en solid firer for en spennende historie i et ikke helt urealistisk framtidsscenario :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig med tilbakemelding, glad den falt sånn noenlunde i smak:) Jeg har nå fått krysset av 28 av 41 punkter, så det går stadig fremover her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går fremover her også, jeg har krysset av 23 punkter. Men har slått sammen de to utfordringene, så totalt har jeg lest 30 bøker hittil, og krysset 34 punkter av 61. En del av punktene i de to utfordringene er like, eller nesten like, og da har jeg valgt at samme bok kan krysse av på begge listene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra:) Enig, jeg merker også at det gjør meg godt å bli utfordret på både nye forfattere og sjangere, og gjøre litt research på om boken kan passe. Kommet over mye bra, har hittil likt det meste av det jeg har lest i år:) For bok basert på eventyr kom jeg med et tips til Kristine Louise under her, kanskje en av de kan passe? Når det gjelder yrke ser jeg at vi sliter med det samme, hehe. Jeg er siviløkonom, ikke skrevet så alt for mange spennende bøker om oss økonomer, hvilket forsåvidt er forståelig;) Tror jeg ender med å lese Wonderboy, har den ulest i hylla så det passer fint. Ikke at jeg jobber med akkurat det samme som hovedpersonen i boka, men vi har iallefall samme utdannelse.

Jeg er definitivt heller ikke noe fan av selvutviklingsbøker, så slet litt med å finne noe interessant her jeg også. Men tror jeg ender med å låne Operasjon Sjøldisiplin av Agnes Ravatn fra biblioteket, ser at det er flere som sier at den er artig:) Og i tillegg er den ganske kort, så tar forhåpentligvis ikke så lang tid å kommer seg gjennom!

Jeg koser meg veldig med Det vokser et tre i Brooklyn om dagen, den skal plasseres under punktet 'A New York Times bestseller'. Lå lenge på listene da den kom ut, passer fint at det akkurat har kommet en nyoversettelse. Anbefales hvis du ikke har lest den allerede. Lykke til videre, moro at vi fremdeles er mange som er med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågMargrethe  HaugenEgil StangelandMartinKirsten LundPiippokattaNora FjelliNicolai Alexander StyveKari ElisabethDinaIreneleserRandiAElin SkjerengAnn-ElinMarit HøvdeHarald KDaffy EnglundFindusNorahTone Maria JonassenTor-Arne JensenRufsetufsaJulie StensethHarald AndersenEvaBjørg RistvedtVannflaskeTherese HolmMcHempettTor Arne DahlStian AxdalHeleneRonnyHeidi BMarianne NordeideAnniken RøilGrete AastorpBjørg L.ChristofferTrude Oma