Hei! Hvordan går det med folk, henger dere med fremdeles? Selv synes jeg fortsatt at lista er moro, og har hittil fått huket av for 16 punkter. Ligger med det relativt godt ann. Og nå nærmer jo sommerferien seg med masse lesetid! Håper der går fremover med dere alle :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Jeg har slått sammen de 2 listene, så jeg skal gjennom 64 bøker. Har så langt lest 11 bøker og holder på med den 12. 'en bok som er minst 100 år eldre enn deg' - Cornelius Tacitus: Agricola og Germania og skal lese flere fra lista mi i slutten av Mai, først og fremst Kongepudler - 'en satirisk bok' og Påskekrim 2011- 'Read a book with a cover you didn't like' og etter det skal jeg lese meg gjennom de engelske Roald Dahl bøkene mine, hvorav 6 er med på leseutfordringen (Boy og Going Solo for 'selbiografi', Danny the champion of the world for 'Re-read a children/teenage book you used to love', The BFG for 'en bok som blir til film dette året', Songs And Verse for 'en diktsamling' og tilslutt Revolting Rhymes for 'en bok basert på et eventyr' (Roald Dahls versjon av 6 eventyr: Askepott, Jack og bønnestengelen, Snøhvit, Gullhår og de 3 bjørnene, Rødhette og ulven & De tre små griser)).

Skal komme meg gjennom alle 7 Harry Potter bøkene i år, og ihvertfall 2 av dem passe inn på et punkt. 'En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg' må jeg finne en som jobber i bokhandel (er nå trygdet men jobbet tidligere i en bruktbokhandel), 'en bok anbefalt av et familiemedlem' blir vanskeligere da jeg for tiden kun har en bror som jeg ikke har kontakt med, og så sist for 8 år siden, men jeg kan ta en av bøkene faren min leste. Har lest en del av de samme bøkene som han leste (Hotell New Hampshire og Explorer bøker som Karl Eskelund og lignenede).

Tenkte igår på 'bøker som er oversatt til engelsk', har en på hver liste og det blir nok 2 bøker av Georges Duby siden de er oversatt fra fransk. Har 2 bøker av Margaret Thatcher for 'en bok på mer enn 600 sider' og 'en politisk memoar'. La nylig til Det var DDR forteljingar om eit nedlagt land som jeg lånte for en stund siden på biblioteket til punktet en bok om 'en kultur du er ukjent med'. Prøver for det meste å lese bøker jeg allerede har.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres ut som du har en god plan :) Jeg tenkte også å lese Roald Dahl sin Boy for selvbiografi punktet, lenge siden jeg har lest noe av han så det blir bra. Harry Potter burde jeg også ta et gjensyn med en gang, serien er jo fantastisk! Jeg prøver også å få krysser av flest mulig av punktene med å lese bøker jeg allerede har, da bunken min med uleste bøker tenderer å bare vokse. Men ser at det ikke går for alle kategoriene. Men litt minsking i skal-lese-bunken er uansett flott.

Kos deg med lesingen, og lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henger også med :-) Har krysset av 16 punkter på lista jeg også, så det ser ut som vi ligger ganske likt. Jeg merker at det gjør meg godt å bli utfordret litt på å lese litt andre typer bøker og andre sjangere enn jeg ellers ville valgt. Og jeg har hatt noen veldig gode leseopplevelser ved å velge dette annerledes'et. Oppdaget noen virkelig gode og for meg nye forfattere. Gøy :-)

Jeg sliter også litt med noen av punktene. Bok basert på eventyr synes jeg og er vanskelig. Bok hvor hovedperson har samme yrke (økonomikonsulent), og bok med handling fra hjemsted er også vanskelig. Science fiction gruer jeg meg litt til.. for det liker jeg virklelig ikke. Selvutvikllingsboken er jeg heldigvis ferdig med, den var et slit, og jeg lurte flere ganger på hvorfor jeg bruker tid på dette.. Men så er det vel det at det skal ligge litt utfordring i det også da, og at ikke alt skal gå like lett.

Akkurat nå koser jeg meg med 'Bror din på Prærien', som skal krysses av sammen med 'Slåttekar i Himmelen' som en bok og dens prequel. Edvard Hoem hadde jeg ikke lest noe av før, så han er en av disse nye gode bekjentskapene jeg har gjort gjennom denne utfordringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og ja, jeg glemte science fiction sjangeren. Siden det hørtes ut som du ikke er spesielt begeistret for sjangeren anbefaler jeg Ready Player One av Ernest Cline (samme tittel på norsk og engelsk). Veldig atypisk science fiction bok, og en utrolig underholdende bok fra start til slutt! Leste den sammen med den dystopiske lesesirkelen her inne, og det virket som alle var veldig begeistret for den. Ligger diskusjonstråd ute på boka dersom den kan interessere deg. Lenge siden jeg har lest en så underholdende bok! Og stappfull av gøyale 80-talls referanser:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for anbefalingen av Ready Player One. Takket være deg kom jeg meg greit igjennom Science-Fiction-utfordringen med glans :-) Fremdeles ikke helt min greie, men underholdende og spennende så det holdt, så den var lett å lese. Det som trakk ned for min del ble de detaljerte utlegningene om forskjellige spill og filmer - og det at det stadig refereres til yndlingsspill, yndlingsfilmer og yndlingsserier - det fikk ta litt for stor plass, synes jeg. Men jeg gir den en solid firer for en spennende historie i et ikke helt urealistisk framtidsscenario :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så hyggelig med tilbakemelding, glad den falt sånn noenlunde i smak:) Jeg har nå fått krysset av 28 av 41 punkter, så det går stadig fremover her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går fremover her også, jeg har krysset av 23 punkter. Men har slått sammen de to utfordringene, så totalt har jeg lest 30 bøker hittil, og krysset 34 punkter av 61. En del av punktene i de to utfordringene er like, eller nesten like, og da har jeg valgt at samme bok kan krysse av på begge listene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra:) Enig, jeg merker også at det gjør meg godt å bli utfordret på både nye forfattere og sjangere, og gjøre litt research på om boken kan passe. Kommet over mye bra, har hittil likt det meste av det jeg har lest i år:) For bok basert på eventyr kom jeg med et tips til Kristine Louise under her, kanskje en av de kan passe? Når det gjelder yrke ser jeg at vi sliter med det samme, hehe. Jeg er siviløkonom, ikke skrevet så alt for mange spennende bøker om oss økonomer, hvilket forsåvidt er forståelig;) Tror jeg ender med å lese Wonderboy, har den ulest i hylla så det passer fint. Ikke at jeg jobber med akkurat det samme som hovedpersonen i boka, men vi har iallefall samme utdannelse.

Jeg er definitivt heller ikke noe fan av selvutviklingsbøker, så slet litt med å finne noe interessant her jeg også. Men tror jeg ender med å låne Operasjon Sjøldisiplin av Agnes Ravatn fra biblioteket, ser at det er flere som sier at den er artig:) Og i tillegg er den ganske kort, så tar forhåpentligvis ikke så lang tid å kommer seg gjennom!

Jeg koser meg veldig med Det vokser et tre i Brooklyn om dagen, den skal plasseres under punktet 'A New York Times bestseller'. Lå lenge på listene da den kom ut, passer fint at det akkurat har kommet en nyoversettelse. Anbefales hvis du ikke har lest den allerede. Lykke til videre, moro at vi fremdeles er mange som er med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, ja henger med:-) har krysset av 15 punkter så langt og ser at det skal gå bra i forhold til å komme i mål. Noen av punktene er jeg litt usikker på, som for eksempel en bok som er basert på et eventyr, men skal vel komme på noe der også. Hvis noen har noen tips så kom gjerne med det. Akkurat nå leser jeg Brødrene Karamasov som jeg ikke kan krysse av på noe punkt på lista, men etter den skal jeg lese Noen kjenner mitt navn som er den første boka jeg så i en bokhandel. Det sto en hel hylle av de utenfor butikken med spesialpris for Arkvenner så den var helt selvfølgelig å kjøpe til det punktet. Lykke til videre!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åhh, bare å glede deg til Noen kjenner mitt navn. Er noen år siden jeg leste den, men husker at jeg likte den veldig godt da iallefall! Definitivt en pageturner med en god historie:) For eventyr kategorien gikk jeg for en kort og lettlest bok som var ferdiglest på ikke mange timene, det var The Sleeper and the Spindle av Neil Gaiman. En grafisk roman med flotte illustrasjoner, og en ny tvist på Snøhvit/Tornerose. Ellers har han også skrevet en historie om Hansel and Gretel, som jeg ser har fått gode kritikker på Good Reads. Kanskje en av de kunne vært noe? Lykke til videre til deg og!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips, det skal jeg sjekke ut:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du ikke krysse Brødrene Karamasov av på bok på over 600 sider, f.eks? Er ikke den en veldig stor bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jo, det er det, men det punktet har jeg krysset av allerede:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliLars Johann MiljeIngeborgChristofferHilde Merete GjessingTor Arne DahlIngunnAnne-Stine Ruud HusevågIngunnJDiddiHanne Kvernmo RyeIngeborg GCecilie EllefsenTone HHarald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiEster STorAmanda ALilleviFrisk Nordvest