Fantastisk romandebut fra den velkjente novelleforfatteren David Means. I denne kontrafaktiske romanen, som utspiller seg i slutten av 1960- og begynnelsen av1970-årene, har president Kennedy overlevd flere attentater og er inne i sin tredje presidentperiode. Vietnamkrigen pågår for fullt, og det er vanskelige tider i USA med opprør og voldsepisoder. Kennedy har opprettet et føderalt byrå, the Psych Corps, som skal ha ansvaret for den mentale helsen til befolkningen, ikke minst de mange vietnamveteranene som sliter med store traumer. Uten å røpe for mye, kan jeg nevne at det handler om en roman i romanen, ført i pennen av en den 22 år gamle vietnamveteranen Eugene Allen.

Det er en uhyre velskrevet og fiffig historie dette, med mye vold og sinne, men også mye varme og humor. At Iggy Pop og The Stooges følger leseren gjennom boken som et soundtrack er heller ikke noe minus for en gammel fan som meg :-)

Vippet mellom en femmer og en sekser på terningen, og landet til slutt på en særdeles sterk femmer.

For de som måtte være interessert, linker jeg til et intervju på YouTube fra 2016 AWP Conference & Book Fair, der forfatteren snakker om romanen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Agnete M. HafskjoldAnneWangAlice NordliTonesen81Jan-Olav SelforsTuridmajaEllen E. MartolTanteMamieHarald KHenrik  Holtvedt AndersenMorten BolstadLisbeth Marie UvaagKirsten LundTine SundalDemeterMargrethe  HaugenEli HagelundGodemineHilde H HelsethMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingVibekeTheaTherese HolmmarithcIreneleserkntschjrldmay britt FagertveitMathiasLene AndresenMorten MüllerReidun SvensliMarenJarmo LarsenGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineAnne-Stine Ruud HusevågEirin Eftevand