Det har kanskje gått inflasjon i forfattarjubilea, og det er berre 2 år sidan førre gong William S. fekk sin eigen fest (sjølv om det er antakeleg 48 år til neste gong). Personleg er eg glad for alle moglegheiter til å feira ting eg likar, og dei siste åra har Shakespeare-fascinasjonen vakse for kvar nye ting eg har sett eller lese. Derfor nyttar eg jubileet til det det er meint til: enno meir fokus! Og, av same grunn, lurer eg på kva bokelskarane vil anbefala av og om The Bard?

Mitt heitaste tips er enkelt: Kong Lear i Edvard Hoem si omsetjing. Det er så ein kan sjå den galne, gamle kongen for seg. (Eg har fleire favorittar, men aller helst håpar eg de har nokre å komma med)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Kong Lear er også min favoritt.
Har også sansen for de skuespillene der Falstaff er med. Hvilke var nå det igjen?

Og sonettene :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eit par av Henrikane og Merry Wives. Eg har ikkje møtt Falstaff skikkeleg enno, men sidan ein annan favoritt er Richard II er Henry IV og V eit naturleg neste steg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt tips: NRK begynte i går å sende en britisk tv-serie kalt "The Hollow Crown" - og det er en innspilling av Shakespeares Richard II i elleve episoder. De to første episodene gikk begge på luften i går,

NRK-siden om serien presenterer The Hollow Crown: Richard II slik:

England, 1399: Kong Richard må avgjere ein konflikt mellom fetteren sin, Henry Bolingbroke, og Thomas Mowbray. Slik startar 16 år med kongeleg og politisk maktspel på dei britiske øyene. Opprør og konflikt truar kongehusa og tilhengjarane deira, både i Westminsterpalasset og på slagmarkene i England og Frankrike. Sjå Shakespeares historiske drama i miljø og landskap frå tida det handlar om. Med Rory Kinnear, Ben Whishaw, Tom Hiddleston mfl. (The Hollow Crown: Richard II) (1:11)

Jeg så de to episodene i går, og som vanlig er det topp kvalitet fra de britiske øyer...

De to første episodene er tilgjengelige på nettsiden frem til torsdag 5. mai 2016 kl. 21.45.

ETA: rettet fra Richard III til Richard II - takk til Kjell G!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Ja, eg såg dei to fyrste i dag, og Ben Wishaw som Richard var flott - eg lurer på korleis han takkar den mørkare delen av rollen i dei to neste episodene. Og so føl Henry IV og V. Las akkurat at dei to siste stykka, Henry VI og Richard III skal komma i løpet av dette året.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Richard II

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvfølgelig! Jeg retter. TAKK!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie