Jepp, når Wade flytter til Columbus så kjører de forbi gedigne vindmølleparker på utsiden av de overbefolkede byene. Og bussen selv hadde kraftig solcelle-system på taket. Jo mer jeg leser jo mindre rart lir det med energimangelen, ja. Dessuten har de utviklet en del alternativ energi. Folks virtuelle liv krever mye energi. Var det ikke slik at OASIS hadde eget energisystem? Noe av det første han gjorde da han kom til Columbus var jo å koble seg til en spesial-internett-linje tilbudt av GGS. Men den kan vel ikke fungere uavhengig av generelle strømbrudd?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kall meg pirkete, men:

http://www.miljolare.no/tema/energi/sporsmal/?offset=1007&antall=10

http://nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_troms_og_finnmark/finnmark/3217268.html

http://www.tu.no/artikler/vindmollene-skuffer-ar-etter-ar/245871

Disse linkene er litt uenige, men likevel er det generelle inntrykket at en vindmølle maksimalt kan produsere strøm til 300-400 husstander. Det høres kanskje ikke så lite ut, men husk da at du må ha minst 1000 for å dekke 300-400.000 husstander. I bøkene beskrives det en enorm overbefolkning og en enorm opphopning av folk i byene. Med tanke på hvor mange mennesker det bor i USA, er det ikke urealistisk å tenke seg at det da har samla seg kanskje 3-4 millioner mennesker i det som har blitt metropolen Columbus (i dag bor det ca 840.000 mennesker der). Nå vet vi at en økende andel av dem bor på gata, og de bruker nok ikke like mye energi. Samtidig har du megakomplekser som IOI og GSS som bruker veldig mye (de nevner vel at GSS er selvforsynt med energi via solcellepaneler eller noe, det kan hende, selv om det høres optimistisk ut mtp hvor ustabilt solenergi er, og også med tanke på at Columbios, Ohio ligger ganske midt på treet mtp antall soltimer årlig).

Du måtte altså hatt mer enn 2000 vindmøller kun for å fylle behovet til DAGENS Columbus, og denne byen beskrives som mye mer overbefolket. Den vindmølleparken må være ganske massiv, ja, hvis dette skal være realistisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan virke som om du har satt likheitsteikn mellom husstandar og personar i dette overslaget. Korrigerer ein for dette, så blir antalet vindmøller som trengs litt lavare. Men framleis veldig omfangsrike vindmølleparkar, ja. Og det er vel nettopp det som er skissert i boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda, pluss at det uansett er litt pirkete av meg. :P Blir ekstra pirkete om jeg liker en bok, så det er egentlig et kompliment. Det skal nevnes at husstandene virker å være større i framtida skissert i boka enn i dag, men det er også trolig at de enkelte husstandene bruker mindre strøm (sparer på varmtvann, elektrisitet osv.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Emil ChristiansenLars Johann MiljeMaikenHeidiElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh VigreBerit RJennyMartinKjell F TislevollBjørg L.siljehusmorMorten JensenPiippokattaSigrid Blytt TøsdalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEgil StangelandVigdis VoldBjørg RistvedtHilde H HelsethLene AndresenLailaTanteMamieKirsten LundGro Anita MyrvangTine SundalJulie StensethKarina HillestadHege HopenTone Maria JonassenJoannHeidi BellinoronilleTove Obrestad WøienJan-Olav Selfors