Grunnen til at serien Watchmen er så spesiell er flere ting. For det første så foretok Alan Moore som Morten sier en dekonstruksjon av hele superhelt-mytologien, som frem til da med god grunn kunne kalles selvhøytidelig og pompøs. Årsak nummer to var at man brakte inn virkeligheten inn en stadig sterkere grad, tenk kald krig og åtti-tallet, slik at superheltene fikk kjøtt og blod, det var ikke en fantasi-virkelighet, en eskapisme. Ved at superheltene fikk kjøtt og blod, ble de også revet ned fra sin uoppnåelige pidestall, og fikk menneskelige mangler (alkoholmisbruk, avvikende sexvaner, fascistiske holdninger etc)

Denne boka gjorde faktisk ikke tegnerier interessant for ett "bredere" publikum, men gjorde at mediet foretok ett kvantesprang i sin tilnærming til andre medier.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 1 svar.

What he said!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

TheaGrete AastorpLinda RastenAnniken RøilritaolineHarald KAnne-Stine Ruud HusevågEirin EftevandKirsten LundEgil StangelandTatiana WesserlingTherese LierIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenGroCathrine PedersenBenedikteRufsetufsaIngeborg GNinaStig TVannflaskeTonjeIvar SandLiv-Torill AustgulenAlice NordliTonesen81EvagretemorHelge-Mikal HartvedtDemeterKarin BergRisRosOgKlagingJan-Olav SelforsHeidi LChristinasiljehusmorToveEllen E. MartolTone H