Verket er på nærmere 1000 sider, og av den ikke altfor lettfordøyelige sorten. Man går glipp av så mye, hvis man leser denne for fort, skriver mange i anmeldelsene sine, og det tror jeg på. Dostojevskij skriver nesten like mye mellom som oppå linjene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Jeg tror det var om dette verket Knut Hamsun sa at denne blir jeg aldri ferdig med. Han leste den flere ganger. Personlig foretrekker jeg også det, fremfor å lese veldig langsomt. Hvis hver og en skal få med seg alt, tror jeg det vil ta lang tid. Da blir det nærmest et forskningsprosjekt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har to utgaver av Brødrene Karamasov:

Verdensbibliotekets utgave er på ca. 750 sider.

Solum Forlags utgave i tre bind (bind 18, 19 og 20 av ialt 29 bind) er på tilsammen ca. 960 sider.

Begge utgavene er oversatt av Geir Kjetsaa.

Romanen er oppdelt i fire deler, slik (Verdensbiblioteket):

Første del: FØRSTE BOK - TREDJE BOK: 148 sider (s. 23 - s. 171)

Annen del: FJERDE BOK - SJETTE BOK: 162 sider (s. 175 - s. 337)

Tredje del: SYVENDE BOK - NIENDE BOK: 174 sider (s. 341 - s. 515)

Fjerde del: TIENDE BOK - TOLVTE BOK (+ EPILOG): 261 sider (s. 519 - s. 780)

Begge utgavene har etterord av Geir Kjetsaa, VBs utgave har et INNLEDENDE ESSAY av Orhan Pamuk.

Er litt usikker på hvor lang tid jeg (vi) trenger på å komme gjennom denne. Vil nok ta minst fire uker å lese bare "oppå linjene"; i tillegg er det alt som Dostojevskij skriver mellom dem. Hva med å bruke ca. sju uker (inkl. påsken) på felleslesingen?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har en Bokklubbutgave i 3 bind fra 1992. Den har forord av Geir Kjetsaa, men er oversatt av Olaf Broch. Ser ut til å bestå av tre deler, med 12 bøker. Ja, vi trenger nok litt tid på denne. 7 uker bøk kanskje være et minimum... Hva med ut april?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Solum-utgåvene er forøvrig å finne på årets Mammut-sal, det er framleis nokre få dagar att. Pakke med alle 3 binda til kr 349,-. Bestilte der, eg, og slengte like god på Idioten.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg vurderer samme utgave, selv om jeg ideelt sett skulle fått kloa i utgaven til Verdensbiblioteket. Men det skader kanskje ikke å ha dobbelt opp av dette verket ;)

PS: Vil tippe at "Idioten" blir med i handlekurva mi også! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Torill RevheimKirsten LundJørgen NHarald KOddvarGritaolinemay britt FagertveitPia Lise SelnesRolf IngemundsenTine SundalelmeNabodamaBjørg L.WencheLisbeth Marie UvaagSynnøve H HoelAnn EkerhovdThomas Røst StenerudEgil StangelandToveChristofferVibekeMarit HåverstadAnne Berit GrønbechKjersti SLailaKjerstiKaramasov11Karen PatriciaEster SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTor Arne DahlEllen E. MartolKarin  JensenMarit AamdalLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågChristinaBjørg Marit TinholtGunilla